Hon öppnar ny trafikskola i Motala

I början av november öppnar Emelie Björklund-Flärd upp sin trafikskola i Motala – som hon tagit med sig ända från Kalmar.

Emelie Björklund-Flärd har flera års erfarenhet av att vara trafiklärare.

Emelie Björklund-Flärd har flera års erfarenhet av att vara trafiklärare.

Foto: Sofia Axelsson

Motala kommun2019-11-03 08:00

År 2014 bestämde sig Emelie Björklund-Flärd, som är född och uppvuxen i Borensberg, att lämna jobbet inom vården och satsa på en framtid som trafiklärare.

– Jag kände att jag hade gjort mitt inom vården och ville testa något nytt. Men var inte säker på vad jag skulle bli, så jag sökte på nätet och trafiklärare dök upp, säger Emelie.

Emelie kom in på utbildningen och flyttade ned till Kalmar.

– Jag fick jobb direkt efter utbildningen på en trafikskola som jag sedan fick möjligheten att köpa. Jag har drivit min trafikskola nere i Kalmar, så jag har den erfarenheten med mig, säger Emelie.

Emelie tillägger även att det framförallt är möten med människor som driver henne.

– Det är människor i alla åldrar och med olika bakgrund och nationaliteter. Varje förarutbildning är unik, eftersom vi alla har olika bakgrund och förutsättningar.

Det finns ju redan flera trafikskolor i Motala. Hur ser du på konkurrensen?

– Att jag valde just Motala är för att jag har erfarenhet från stan sedan innan. Sedan har det ju varit fyra skolor tidigare i Motala. Jag vill på något sätt försöka sticka ut med någonting nytt inom den här branschen. Min ambition är inte att bli störst, utan att hålla en hög utbildningsnivå med ett bra utbildningsresultat.

Tror du det blir svårt?

– Ja, det tror jag. I Kalmar var det ganska lätt eftersom trafikskolan redan var inarbetad. Men här är det ju ingen som vet om vad Emelies trafikskola är. Inom ett år hoppas jag vi är två trafiklärare.

Emelies Trafikskola öppnar upp portarna i början av november.
Emelies Trafikskola öppnar upp portarna i början av november.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!