Fyra års väntan är över för medlemmarna

Som en röd spets mot himlen har den tronat en tid. Nu är Equmeniakyrkan i Furulid i Motala också färdigbyggd och högtidligen invigd.

Pastor Eva Marie Brännström är taggad inför arbetet i nya årets runt-öppna Equmeniakyrkan i Furulid i Varamon.

Pastor Eva Marie Brännström är taggad inför arbetet i nya årets runt-öppna Equmeniakyrkan i Furulid i Varamon.

Foto: Henrik Gedda

Motala kommun2019-09-05 12:00

Under invigningen förra helgen klipptes bandet av landshövding Carl Fredrik Graf. Församlingens ordförande Kenny Augustsson harangerade alla delaktiga i den fyra år långa byggprocessen, enskilda och företag, med var sin blomma och konstaterade till slut en lyckad bukett.

– Allt är nytt och det har också gett församlingen ny kraft och energi. Under arbetet har vi dessutom lärt känna varandra ännu mer. Vi är en tightare församling idag, säger i sin tur pastor Eva-Marie Brännström.

De 170 medlemmarna tog beslutet att bryta upp från huvudkyrkan på Östermalmsgatan och istället kraftsamla på platsen för sommarkyrkan i Furulid i Varamon. Nu kan Eva-Marie Brännström notera alla förhoppningar som slagit in:

Genom de högresta fönstren i Per Docksons arkitektur når ljuset in i den stora kyrksalen. Gudstjänster, café och administration – allt hålls samman i ett gemensamt plan. Därmed, och med bättre parkeringsmöjligheter, har tillgängligheten förbättrats fö alla.

725 kvadratmeter till en kostnad på runt 30 miljoner. Till viss del finansierat av försäljningen av Östermalms-kyrkan till Katolska kyrkan. Men intäkter ska också komma via satsningen på köksregionerna vilken utvecklar caféverksamheten, torsdagarnas soppluncherna och servicen till campinggäster. Ett aktiebolag har också bildats för dessa tjänster.

– Vi vill också öka det kulturella utbudet och erbjuda konferensmöjligheter. Vi hoppas på Furulid som en trevlig plats för alla, säger församlingen ordförande Kenny Augustsson.      

Barn- och föräldrafika är en stadig veckoaktivitet i Equmeniakyrkan.
Barn- och föräldrafika är en stadig veckoaktivitet i Equmeniakyrkan.
Karta: Furulid
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!