Fyndet i kvinnans källare: Ett kilo narkotika

Polisen slog till mot den 35-åriga kvinnans lägenhet. I källarförrådet påträffades nära ett kilo amfetamin. Nu har hon åtalats.

Polisen påträffade amfetamin i den misstänkta kvinnans källarförråd.

Polisen påträffade amfetamin i den misstänkta kvinnans källarförråd.

Foto: Polisen

Motala kommun2019-10-10 09:00

Tillslaget skedde i Motala den 27 april i år. 

Polisen spanade utanför den sedan tidigare kända adressen och såg misstänkt aktivitet runt 35-åringens port och källare. När hon kom ut blev hon kontrollerad av patrullen, som tyckte att hon verkade ”väldigt nervös” och drogpåverkad. Vid husrannsakan i lägenheten anträffades två personer, som greps tillsammans med kvinnan. Poliserna hittade även narkotika, bland annat 950 gram amfetamin som gömts i en skokartong i hennes källarförråd. 

En försäljning av narkotikan, i outspädd form, skulle ge över 200 000 kronor, enligt en uträkning som polisen har gjort.

35-åringen har nu åtalats för grovt narkotikabrott. Enligt kammaråklagare Emma Högström ska hon ha förvarat och innehaft narkotikan, eller åtminstone främjat grovt narkotikabrott genom att upplåta sin bostad och källarförråd till förvaring. I andra hand yrkar åklagaren på att hon ska dömas för medhjälp till grovt narkotikabrott.

Den misstänkta är häktad i väntan på rättegång. Hon förnekar brott och har sagt att flera personer haft tillgång till förrådet och lagt narkotikan där utan hennes vetskap.

Två dagar efter händelsen slog polisen till på en annan adress i Motala. Efter spaning kunde man gripa en 24-årig man med drygt 830 gram amfetamin. Han dömdes nyligen i Göta hovrätt till tre års fängelse för bland annat grovt narkotikabrott och grov näringspenningtvätt.

Enligt analys kommer narkotikan i de båda fallen från samma parti.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!