Förslaget: Höjd avgift för simhallsbesök

Flera av bildningsnämndens taxor har inte ändrats på elva år. Nu blir det ändring på det. Det innebär dyrare besök i simhallen.

Det kan bli dyrare att besöka simhallen.

Det kan bli dyrare att besöka simhallen.

Foto: Arkiv/Thomas Augustsson

Motala kommun2019-09-27 06:00

Bildningsnämnden har sett över sina taxor. En prissättning som berörs av de förändringar som man föreslår kommunfullmäktige att genomföra är en höjning av kostnaden att besöka den nuvarande simhallen med fem kronor. Det innebär för en vuxen att det framöver kostar 50 kronor att gå och bada, 35 kronor för en pensionär och 25 kronor för barn. Samtidigt sänks dock kostnaden för en familj (två vuxna och två barn) från 180 kronor till 120 kronor. Även årskorten blir 100 kronor dyrare och väntas framöver kosta 1400 kronor.

– De här avgifterna har inte setts över på elva år. Vi tycker att det här är högst skäliga priser, konstaterar bildningsnämndens ordförande Mark Henriksson (M).

Ni ska bygga en ny simhall där ni redan tittat på högre priser. Varför väntar ni inte med den här prishöjningen till dess?

– Den ligger fler år bort och det är ingenting som vi funderat över när vi nu tittat på de här taxorna, säger Mark Henriksson.

Det har varit problem med bland annat legionella i simhallen och den är gammal. Hur tänker ni där med tanke på höjningen?

– De här problemen har varit under kontroll en tid nu och priserna har som sagt var inte justerats på elva år. Då är det här en rimlig höjning, säger Mark Henriksson.

Även avgifterna för simskolor höjs. För barn handlar det om en höjning med 50 kronor.

Bildningsnämnden var helt enig i besluten gällande avgifterna till idrotts- och fritidsanläggningarna.

Karta: Motala Sporthall
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!