Efter ett års slit kan Linda leva på sin dröm

För ett år sen öppnade Linda Oskarsson butiken Bonnie Deluxe vid sidan av sitt andra jobb. Idag kan hon helt leva på sin dröm.

Motala kommun 8 december 2019 08:00

För ett år sen tog 34-åriga Motalabon Linda Oskarsson steget och startade upp sin egen presentbutik i Motala, Bonnie Deluxe.

– Från en början tänkte jag starta en barnbutik. Men sen var jag i några butiker i Stockholm som hade lite blandade produkter, så då fick det bli en presentbutik istället, berättar Linda och förklarar att det var några som inte trodde att hennes affärsidé skulle fungera i Motala:

– De tyckte att det kändes som en butik som borde ligga på Södermalm, inte här i Motala. Men det gick över förväntan redan från dag ett.

Namnet Bonnie Deluxe kommer ursprungligen från hennes mops Bonnie, som också är hennes enda medarbetare.

– Hon är som en maskot som knallar runt här och hälsar på kunderna.

 

Innan hon öppnade butiken jobbade Linda som undersköterska inom demensvården. För att kunna bygga upp verksamheten fortsatte hon efter uppstarten inom vården, parallellt med sin butik.

– Jag jobbade varje dag i nio månader. Det handlade inte om 7-8 timmar, utan snarare 15-19 per dag. När jag kom hem från ena jobbet så satt jag i soffan och uppdaterade sociala medier åt företaget.

– Det är nog mer än de flesta klarar. Det var riktigt tufft men jag levde i ett lyckorus så jag orkade ändå på något sätt.

Mitt i allt förlorade hon även sin mormor.

– Det var den bästa människan jag visste. Hon var den jag bollade affären och livet mest med.

– Då kände jag flera gånger, att nu skiter jag i det här och går tillbaka till vården. 

Men hon fortsatte och efter nio månader hade hon fått tillräcklig lönsamhet för att kunna säga upp sig från vården och fokusera fullt ut på sin butik.

– Det var helt underbart när jag kunde sluta. Det här är så otroligt roligt att det inte gör något att jobba mycket.

 

Nu har ett år gått sedan hon öppnade butiken och Linda kan idag försörja sig helt på verksamheten. En framgångsfaktor tror hon är sin frekventa användning av sociala medier. När hon får nya produkter lägger hon ut bilder eller videor på Instagram och Facebook.

– Jag säljer mycket genom Instagram också och inte bara genom min webbshop. Lägger jag inte ut så många inlägg där så märker jag direkt att det kommer färre till butiken också.

För att få lönsamhet valde Linda från start att kombinera butik med webbshop.

– Jag lägger inte ut allt där, för jag vill att det ska finnas fler saker för dem som kommer till butiken. De ska alltid bli överraskade.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa