Det gjorde skolpersonalen under studiedagen

Studiedag och ledigt för eleverna. Då passade Motalas grundskolepersonal på att skaffa sig nya kunskaper.

Nära 800 medarbetare från Motalas grundskolor fanns på plats under kompetensmässan. Susanna Asknert och Carina Lund fick uppskattning för sitt arbete med att organisera dagen.

Nära 800 medarbetare från Motalas grundskolor fanns på plats under kompetensmässan. Susanna Asknert och Carina Lund fick uppskattning för sitt arbete med att organisera dagen.

Foto: Anders Törnström

Motala kommun2019-11-27 16:30

Kompetensmässan pågick under onsdagen och lockade nära 800 medarbetare från grundskolorna i Motala. Förutom pedagoger och rektorer fanns yrkesgrupper som exempelvis elevassistenter, modersmålslärare och skolbibliotekarier på deltagarlistan.

Temat för dagen: Inkludering för ökad måluppfyllelse. 

– Det handlar om hur vi kan inkludera alla elever så att de får så bra förutsättningar som möjligt, sade Carina Lund från Resursteam IN, som arbetat med planering och struktur kring mässan.

På programmet stod workshops, utställningar och föreläsningar om vitt skilda ämnen: från ledarskap och inlärningsstrategier till röstteknik, hbtq-frågor och hederskultur.

– Det måste spreta lite för att det ska vara inkluderande för alla. Alla har ju olika behov, sade Carina Lund.

Mässan är bland annat ett resultat av önskan att sprida befintlig kunskap inom organisationen.

– Vi vill lyfta fram goda exempel på hur personal i Motala kommuns grundskolor arbetar inkluderande. Det är någonting som vi är stolta över och vill visa upp, sade Susanna Asknert från Resursteam IN.

Aktiviteterna pågick i Zederslundsskolan samt Baptistkyrkans och Pingstkyrkans lokaler. Det blev en fullspäckad dag för deltagarna.

– Det är bra grejer men lite mastigt, sade Patrick Eckerby, lärare på Skolgårda skola.

Han fortsatte:

– Det är bra att de hittar på någonting nytt men allt beror på om man hamnat på rätt föreläsningar eller inte. Det kan vara svårt att välja när man bara har en rubrik att gå på.

Karta: Zederslundsskolan
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!