Man svårt skadad efter stort trauma – hittad medvetslös

En äldre man har utsatts för någon form av grovt våld och hittades medvetslös utomhus i Motala. Nu har en förundersökning inletts kring grov misshandel.

Motala kommun2022-09-02 02:57

Vid 20-tiden larmades SOS Alarm sedan mannen hittats medvetslös utomhus i Motala på Borgmästaregatan. Han fördes till Universitetssjukhuset i Linköping och 21.54 kontaktades polisen av läkare kring mannen.

Polisen beskriver det som att mannen utsatts för ett svårt trauma och låg svårt skadad. Läkarbedömningen är att han utsatts för någon form av allvarligt yttre våld. 

En teori från läkarhåll är att mannen blivit påkörd av ett fordon och sedan slungats till platsen där han hittades. Samtidigt poängterar polisen att detta är en teori och att händelseförloppet är högst oklart än så länge.

Polisen har inlett en förundersökning kring fallet som inledningsvis rubriceras som grov misshandel men detta kan komma att ändras framöver. De uppmanar eventuella vittnen eller andra som har upplysningar att höra av sig till polisen på 114 14.

– Vi fortsätter att söka vittnesuppgifter för att kunna lägga pusslet över vad som har hänt, säger Monica Bergström, polisens presstalesperson, vid 13-tiden på fredagen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!