Mer drag på nöjeslivet i Motala förr

Nöjeslivet i Motala är ett ständigt diskussionsämne. Det fanns betydligt mer att välja på för 25 år sedan. Det visar en gammal annonssida från MVT.

20 oktober 2018 09:00

Uteställen i Linköping lockar många Motalabor och nöjesentreprenörer i Motala tycker att de arbetar i motvind. Det har vi kunnat läsa en hel del om på sistone. Så har det emellertid inte alltid varit.

Den 22 oktober 1993 fanns en hel sida med nöjesannonser i MVT. Och utbudet var stort. För dans- och musiksugna fanns en hel del att välja på. På Minnenas afton i Folkets park som alltid drog mycket folk spelade välkända dansbandet Matz Bladhs. San Marino på Poppelgatan hade disko både fredag och lördag. Sjögatans nöjesställe Neptun –"Neppe" i folkmun – skröt med "dubbeldisco.

Läs mer: Så ser nöjeslivet ut i dag

På den här tiden kunde stan även stoltsera med två nattklubbar som båda hade diskotek. Till Stadshotellets hade "Alla quinnor fri entré före 23.00."

På Night Club Baltzar bjöds det förutom diskotek och trubadur på stand up comedy av den då rikskände Pontus Enhörning.

Livemusik med Motala/Vadstena-bandet Third Degree kunde avnjutas på Texas, i lokalen under Neptun.

För den som inte brydde sig om dans och musik utan bara ville träffa folk och ta en öl eller fem hölls oktoberfest på Shippers, i hörnet av Bispmotalagatan och Platensgatan.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Anders Rörby