Lunarstorm har återuppstått

Lunarstorm hade under sina glansdagar över en miljon användare. Nu är sajten tillbaka tack vare några hängivna, före detta medlemmar, som lagt ner åtskilliga timmar på att återskapa mötesplatsen.

17 augusti 2016 11:00

Lunarstorm grundades i oktober 1996 av Rickard Eriksson som i dag bor i Motala. Han förklarar att sajten var ungefär som Facebook är idag, till skillnad från att det var lättare att hitta nya bekantskaper där.

– Den dynamiken saknas i Facebook, säger han.

Rickard Eriksson drev under fyra år Lunarstorm på egen hand med vetskapen om att människor kommer att umgås mer digitalt med varandra i framtiden. 2006, när affärsidén var på topp, hoppade han dock av tåget tillsammans med flera andra nyckelpersoner. Det ledde, enligt Rickard, till att skaparglädjen på sajten försvann och antalet användare minskade. 2012 lades Lunarstorm, som då var i Nyheter 24-gruppens ägo, ner.

I höst är det 20 år sedan varumärket grundades, vilket ska firas med en kryssning för alla fans. Bland dessa finns ett gäng killar, som dessutom är programmerare, och som på ideell basis lagt ner mycket tid på att skapa en kopia av Lunarstorm som redan fått 30 000 nya medlemmar.

Rickard Eriksson tror att återuppståndelsen väcker ett stort nostalgiskt intresse hos tidigare användare genom sina ikoner och grafik. Om det finns någon kommersiell bärighet i projektet kan han inte säga men han gläds åt hyllningen av något som han en gång grundat.

– Det är en jättehäftig tribute.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rita Furbring