Ljusvandringen lockade många

Tro, hopp och kärlek. Det var vad som spreds på den traditionella ljusvandringen i centrala Motala på nyårsaftonskvällen.

31 december 2016 18:03

Ljusvandringen är en uppskattad nyårstradition som arrangerats i Motala i snart tio år. Årets upplaga inleddes vid Motala convention centre där Violet Jangvik, mest känd som ambassadör för Kärleksveckan i Motala, höll ett nyårstal i just kärlekens tecken. Hennes tal handlade främst om hur viktigt hon tycker det är att vi människor tar vara på varandra.

– Det här med att mötas i ljusets tecken förenar och ger djup gemenskap. Det här är en jättefin grej. Vi människor behöver kärlek och ljus, säger Violet Jangvik.

Efter talet inleddes ljusvandringen. Från Stadsparken längs strandpromenaden vid vattnet, förbi Platenhuset, hamnen, Tullkammaren och avslutningsvis kyrkan. Vid Tullkammaren bjöds det på orientalisk dansföreställning av Marija Aurell och vid kyrkan hölls en nyårsbön där bänkraderna var närmast fullsatta. På kyrkfasaden hade en bild på två händer som tillsammans utformade ett hjärta projekterats upp för att bidra till fin, kärleksfull stämning. Utanför kyrkan bjöds det på korv och tipspromenad för de tävlingssugna.

– Vi har gjort det här i nästan tio år, tror jag. Det kommer verkligen helt otroligt mycket folk också. Det är underbart, säger Rikard Hanning vid Motala kyrka.

– Vi serverar ungefär 500 korvar här idag till hungriga människor, tillägger han.

Klockan 17.30 kom den stora finalen: En flera minuter lång fyrverkerishow över Motala hamn.

– Det finns inget finare sätt att fira in det nya året än att göra det med ljus och gemenskap, säger Violet Jangvik.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!