Jonas bilder – inifrån lägenheten

Efter explosionen sprang Jonas till sin farmors lägenhet strax intill detonationsplatsen. Där möttes han av glassplitter i hela lägenheten. "Farmor är skakad", säger han.

7 juni 2019 12:41

LÄS MER: Första synen: Det liknade en krigszon

LIVE: Explosion i centrala Linköping

Explosionen: Detta har hänt

Ögonvittnet: Var flera explosioner

Småbarn evakuerade från förskola

– Jag såg på bilderna de skickade att det var där min farmor bor. Jag sprang dit och kom fram precis när de började spärra av, säger Jonas Lassmark och fortsätter:

– När jag kom in i lägenheten såg jag att det var glassplitter i precis hela lägenheten, och hon bor i en trea på 80 kvadratmeter. Jag trodde inte att det skulle vara så illa som det faktiskt var.

Jonas farmor hade dock klarat sig utan några skador.

– Min farmor låg i sängen och läste tidningen när det hände. Fönstret i sovrummet gick sönder men det var mycket värre i köket. Nu fick hon bara glassplitter på fötterna.

Hur känner ni nu?

– Jag vet inte. Farmor är skakad. Jag var ju inte här när det hände, men visst är man lite chockad. Man ser ju vilken kraft det har. Man kan inte tro att det här kan hända i Linköping.

Jonas och hans farmor befann sig vid 12-tiden fortsatt inne i lägenheten och under eftermiddagen ska de försöka städa upp i bostaden.

– Om vi går ut lär vi inte få komma in igen, så vi får stanna här.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Albin Wiman