Sökandet i Sya: Polisen har fått tips

Polisen fortsätter sökandet efter den 20-årige man som anmäldes försvunnen i söndags. Polisen har fått in tips om att en man, som skulle kunna vara 20-åringen, har setts i trakten mellan Sya och Västra harg.

Polisen leder sökandet från hembygdsgården i Sya, mellan Mantorp och Mjölby.

Polisen leder sökandet från hembygdsgården i Sya, mellan Mantorp och Mjölby.

Foto: Johnny Gustavsson

Linköping2018-09-20 10:09

Sökandet efter 20-åringen har pågått sedan 15-tiden i söndags. Sökandet började i Sjögestad och fortsatte sedan i trakten av Sya. Detta sedan en privatperson hittat mannens bil, en gul Volkswagen polo.

– Sökandet fortsätter. Vi har poliser och hemvärnet på plats, säger polisens presstalesman, Thomas Agnevik, som även säger att organisationen Missing people deltar i sökandet.

Polisen har fått in två tips som gör gällande att en ensam man setts vandra i trakten mellan Sya och Västra harg. Den första iakttagelsen gjordes redan i söndags och den senast gjordes under onsdagen.

– Vid något tillfälle ska en person ha sett när en man hämtade vatten vid en fastighet. Mannen såg inte ut att höra hemma i området, säger Agnevik.

Polisen undersöker nu tipsen.

– Vi tar oss till de platser där iakttagelserna gjorts i en förhoppning om att polishundarna ska få upp spår. Vi letar även efter föremål, säger Agnevik och fortsätter:

– Det är värdefullt att vi får in den här typen av tips. Det är vi tacksamma för.

Under torsdagen kommer inte polisen att använda helikopter i sökandet. Den helikopter som tidigare använts har fått tekniska problem och står stilla på marken.

– Den kommer att hämtas i en lastbil, säger Agnevik.

Den försvunne 20-åringen har kort cendréfärgat eller mörkt hår och bär glasögon. Vid försvinnandet var han klädd i mörk tröja och mörka byxor.

Polisen tar emot tips på 114 14.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om