Företaget har gjort en utställning på webben för den som vill veta hur Plantagon ska se ut. På hemsidan finns flera engelskspråkiga filmer som presenterar projektet.
– Vi har skapat utställningen för att kunna visa upp projektet på ett tydligt sätt, som är både förklarande, faktabaserat och utbildande, säger Owe Pettersson, Plantagons vd.
Växthuset ska bli en demonstrationsanläggning för stadsodling i hela världen, och tanken är att det här sättet att odla ska kräva mindre resurser och ge mindre negativ miljöpåverkan än någon annan metod. I växthuset produceras tio gånger mer än i ett traditionellt växthus på samma markyta.
Vi kommer att vara tio miljarder människor på jorden år 2050 och 70 procent bor då i städerna. Marken räcker inte längre till för att föda oss, säger Plantagon, som vill vara en drivande kraft för att hitta hållbara lösningar som är både teknologiskt, ekonomiskt och politiskt möjliga att genomföra.
I Linköping är Tekniska verken en av Plantagons viktigaste samarbetspartners. Tekniska verkens visioner är inte blygsammare än Plantagons: företaget vill skapa den mest resurseffektiva regionen i världen.
Andra halvåret 2017 förväntas byggstarten ske, nära Tekniska verken och biogasanläggningen. Tidigast hösten 2018 kan anläggningen stå klar.