Linköpingsbo vittne vid tågolyckan

Linköpingsbon Robert Kennås körde norrut på Stora bältbron i Danmark där sex människor miste livet i onsdagens våldsamma tågolycka. "Det var ett massivt räddningspådrag", berättade han efter att ha passerat olycksplatsen.

När familjen Kennås från Linköping passerade olycksplatsen var räddningsmanskapet i princip klara med sitt arbete.

När familjen Kennås från Linköping passerade olycksplatsen var räddningsmanskapet i princip klara med sitt arbete.

Foto: Robert Kennås

Linköping2019-01-02 14:00

Enligt uppgifter från TT inträffade olyckan vid 07.30 på onsdagsmorgonen.

I ett pressmeddelande som den danska polisen skickade ut kring lunchtid på onsdagen framgick det att sex personer hade avlidit och 16 skadats.

Danska medier berättade att olyckan skedde då ett godståg lastat med öl mötte ett persontåg och att det senare träffades av en presenning som lossnade från godståget.

Den uppgiften bekräftades av Robert Kennås som passerade olycksplatsen då han var på väg hem till Linköping tillsammans med sin familj, hustrun Santhi och deras dotter, Daniella, 11 år.

– Det var ett enda stort kaos. Som jag uppfattade det var det presenningar liknande de som sitter på långtradare som hade lossnat. Det var räddningsfordon överallt. Polisbilar, brandbilar och ambulanser. Jag såg också en helikopter och flera hundar. De sökte förmodligen efter skadade som befann sig i vagnarna.

Familjen Kennås var på väg hem från Monaco där de har en lägenhet när de plötsligt blev stående i en lång bilkö på Stora bältbron.

– Vi förstod ganska snart att en allvarlig olycka hade inträffat. Men inte exakt vad. Vi fick stå ganska länge innan trafiken släpptes på igen. Det dröjde säkert två timmar. När vi till slut passerade olycksplatsen var räddningsmanskapet i princip klara med sitt arbete. Räddningsfordonen hade lämnat, men det var bara det norrgående körfältet som var öppet. Det södergående var fortfarande avstängt.

Godståget var på väg till Carlsbergs bryggeri i Fredericia och persontåget med sammanlagt 131 passagerare till Köpenhamn.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om