Anhållna mannen nekar till brott

Den 25-åriga man som misstänks för grovt olaga hot och vapenbrott efter utrymningen av Linköpings universitet nekar till brott.

24 augusti 2019 13:44

Vid 18-tiden på fredagen greps en man i 25-årsåldern, och senare under kvällen anhölls han misstänkt för grovt olaga hot och vapenbrott. Mannen har en koppling till kontot på sociala medier där filmer lades ut som uppfattades som hot mot Linköpings universitet, och som bidrog till att campus fick utrymmas.

– Han är bara hörd kort i går kväll, då förnekade han brott. Nu har vi begärt försvarare till honom. Tanken är att det ska hållas förhör med honom under dagen med försvarare, säger Eva Nemec Nordh, chefsåklagare, på lördagsförmiddagen.

En husrannsakan genomfördes på fredagskvällen hemma hos den misstänkte mannen. Vad denna har gett vill inte Eva Nemec Nordh gå in på i detalj.

LÄS ÄVEN: Studenterna riktar hård kritik mot Liu

LÄS ÄVEN:Efter hoten – nu öppnar Liu igen

Senast på måndag klockan 12 ska beslut om häktning tas.

– I nuläget är det alldeles för tidigt att säga i vilken riktning vi kommer att gå. Vi ska nu hålla förhör med den misstänkte och analysera de saker som tagits i beslag vid husrannsakan, bland annat datamedia, säger Eva Nemec Nordh.

Förhör kommer även att hållas med personer i den misstänktes närhet.

– I ett sådant här fall måste man kartlägga vad det här är för person, kan han verkställa det här? Man hör personer som finns kring honom för att säkerställa vad han är för person och vad han har för avsikter, säger Eva Nemec Nordh.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Hedda Themner

Ämnen du kan följa