Upp. Och ned. Upp igen. Ja, så håller den på, den nya och elva meter höga åkattraktionen i Bamses Värld.
– Vår första höjdattraktion. Ett fritt fall i miniatyr som har inspirerats och fått sitt namn efter Lille Skutts son Mini-Hopp. Åkturen liksom skuttar upp och ned, förklarar Rickard Sjödén, informationsansvarig på Kolmårdens djurpark.
Bamses Värld öppnade sommaren 2015 och har utvecklats undan för undan sedan dess. "Världen" har blivit ett allt viktigare inslag för djurparkens framgångar och ytterligare nyheter bland attraktionerna lär följa under kommande år.
– Visst har Bamses Värld betytt väldigt mycket, säger Rickard Sjödén.
– Första året ökade vi med 40 procent jämfört med säsongen innan. Bamse och hans vänner är älskade karaktärer bland de yngsta och fyller en värdefull plats i djurparken. Bamses äventyr är oändliga och vi kan utveckla anläggningen ytterligare.
Sommaren 2018 var varm och torr. För varm, på sätt och vis. Besökssiffrorna i Kolmården påverkades och djurparken tappade besökare under, framför allt, juli månad.
– Ändå blev det till slut ett av våra bästa år. Vi gjorde en stark upphämtning, säger Rickard Sjödén.
– Men givetvis hoppas vi på bättre siffror i sommar. Vi är rustade för en intensiv säsong och 2019 har också inletts väldigt bra. Bara under påskhelgen hade vi 34 000 besökare och det var långt över vad vi hade räknat med.
Samtidigt fortsätter antalet årskort att stiga och djurparken ser ett delvis förändrat beteende hos sina besökare. Rickard Sjödén förklarar:
– De flesta tillbringar fortfarande en heldag i djurparken. Kommer när vi öppnar och går hem när vi stänger. Särskilt under sommaren. Men våra lokala årskortsinnehavare gör flera men kortare besök. Glädjande nog ökar årskorten kraftigt. En ökning från 18 000 år 2015 till 40 000 i år.
Även om Bamses Värld ökar, är det fortfarande djuren som "bär" Kolmården. Sommarens nya djursatsning fokuserar på sälarna. "Seals" heter den nya sälshowen i Marine World.
– Den gamla showen var från 2008 och nu har vi gjort ett stort omtag. Publiken ska få uppleva sälarna på närmare håll och kanske lära sig hur man tränar en säl, säger Rickard Sjödén.
– På sikt ska vi också intensifiera vårt arbete med att ta emot utrotningshotade djur.