Gymmet vänder - öppnar efter stängningen

Gymkedjan Sats med verksamhet i bland annat Norrköping, Linköping och Motala har beslutat att öppna igen.

– Det stämmer. Vi stängde den 12 mars och tanken var reda då att vi skulle hålla stängt i två veckor för att utvärdera läget kring coronautbrottet. Det gällde även för våra verksamheter i Norge, Finland och Danmark. Nu är vi där med bedömningen att vi kan öppna igen, säger kommunikationchefen Malin Selander.

Men, tillägger hon, det är bara i Sverige som gymkedjan öppnar. De övriga länders myndigheter har andra bestämmelser vilket tvingar kedjan att hålla fortsatt stängt där.

– Vi i Sverige följer ju Folkhälsomyndighetens beslut och rekommendationer. Vi har också haft kontakt med myndigheten och det finns inga hinder för oss att öppna igen. Men vi har såklart vidtagit en rad olika säkerhetsåtgärder för att minska smittspridning, tillägger hon.

Bland annat har man dragit ner på antalet deltagare vid gruppträningarna. De klasser där det funnits utrymme att ta emot 60 personer är det stopp vid 20 och seniorklasserna är helt inställda tills vidare.

– Vi har också plockat bort viss träningsutrustning som nyttjas av många, som boxningshandskar och pulsband, fortsätter Malin Selander och tillägger:

– Men viktigast av allt är att man håller sig hemma om man är sjuk eller känner sig hängig.

Hur har ni drabbats ekonomiskt så här långt?

– Självklart har vi påverkats. Vi var också den enda gymkedjan som höll stängt. Men vi har inte behövt permittera personal. Vi använde de här veckorna till vidareutbildning och till att renovera en del i våra lokaler.

Sats öppnar igen torsdag 26 mars.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa