Entreprenören Sören fyller 70 år

Sören Johansson kör oförtrutet vidare med entreprenadfirma - och motocross.

En man med sina maskiner: Sören Johansson fyller 70 år. Här med sin tävlingsmaskin BSA Victor och bakom,  A-Forden från 1928.

En man med sina maskiner: Sören Johansson fyller 70 år. Här med sin tävlingsmaskin BSA Victor och bakom, A-Forden från 1928.

Foto: Anders Törnström

Födelsedag2019-11-04 17:00

Han styrketränar minst en gång i veckan och snart tar han upp motocrossen igen efter ett litet uppehåll efter VM i Classic Motocross. 
– I mitten på september åkte vi tillsammans med 13 andra nationer i Holland, berättar Sören Johansson som på måndagen fyllde sjuttio år. 
Han åkte för Sverige i ett lag bestående av fyra man i klassen 66 - 72 år. Efter att legat tvåa i första heatet slutade laget på en fjärdeplats på grund av att en av motorcyklarna skar ihop. Sedan har han klarat av en Riksmästerskapstävling också i Töreboda. Där tog han en andraplats i konkurrens med förare i alla åldrar. 

När han inte är ute och tävlar är han på sin firma K-S Johanssons Entreprenad. Klockan fem varje morgon även på födelsedagen på måndagen:

– Jag ska åka hem strax för jag misstänker det kommer lite folk hem till mig. Vi hade stor fest i lördags, i Mörtviken. Runt 50 personer var vi där. Det är ju i dag jag fyller och alla vet ju inte att det var fest i lördags så jag har lite öppet hus idag. 

Hur länge tänker du hålla på med att åka crosstävlingar?
– Nu är det så här att jag åker i klassen 66 - 72 år. Sedan börjar nästa klass 72 år och uppåt så det finns de som är över 80 år och åker. Jag har åkt VM i tio år och platsat utan att ha brutit någon gång. Men jag tar ett år i taget. Jag har ju annat att hålla på med också. 

Ja apropå jobbet - du har inga planer på att trappa ner?
– Jo jag försöker backa tillbaka lite. Andra sköter firman så jobbar jag ute i stället, säger Sören. 
Så när andra trappar ner trappar han upp med utejobb. Inför kommande vinter har Sören ett alldeles eget snödistrikt i stan att ta hand om. 

Karta: Motala
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!