Flera båtmotorstölder under helgen

Under den gångna helgen har polisen fått in ett flertal anmälningar om stölder av båtar och båtmotorer.

14 maj 2019 19:30

Det rör sig om sammanlagt sju anmälningar för polisområde Öst, varav några av dessa gäller stölder på Vikbolandet och i Valdemarsvik.

– Det är årstidsbundet och det händer ju tyvärr, det är inte ovanligt att det stjäls båtar och båtdelar, säger Monica Bergström, polisens presstalesperson vid polisen i Östergötland.

På Vikbolandet har en båt och en så kallad inombordsmotor stulits. Dessa stölder ska ha skett någon gång mellan den 27 april och 10 maj. I Valdemarsvik stals två båtmotorer. Båda dessa har stulits från båtar som stod parkerade på land i närheten av småbåtshamnen i Bredvik. Dessa stölder ska ha skett mellan den 1 till 11 maj.

Polisen är intresserad av att komma i kontakt med personer som kan ha information om stölderna.

– Om man har gjort iakttagelser, det kan röra sig om personer eller fordon i ett område som inte brukar befinna sig där, då är det bra om man dels noterar registreringsnummer om det gäller fordon och sen ringer 11414 och anmäler det man sett, säger Monica Bergström.

Samtidigt går polisen ut med en uppmaning till båtägare att vara vaksamma och att hålla ett öga på sina båtar och båttillbehör.

– De bör vara vaksamma och ha tillsyn över sina saker, om det är tillsyn själv eller om de går samman i någon slags båtsamverkan, sen finns det enkla saker man kan göra som att sätta upp rörelsedetektorslampa så att man försvårar i den mån man kan också, säger Monica Bergström.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Cissi Säfström

Ämnen du kan följa