Anton Blomberg byter till HV71

En av Motalas mest lovande idrottsmän byter klubb. Anton Blomberg, som fyller 19 år på tisdagen, är klar för HV71:s J20-lag.

16 juni 2014 15:58

– Det känns som bra för min utveckling, säger han till MVT-sporten.

Anton Blomberg har en lyckad säsong bakom sig i Linköpings HC. Förutom att spela bra i J20-laget fick han på våren chansen att debutera i SHL. Det blev fem matcher i slutspelet och Blomberg överraskade med frejdigt spel och en tacklingsvillighet.

Motalajunioren var med om att slå ut Frölunda i SM-kvartsfinalen.

Men i stället för att gå vidare inom LHC så går nu LHC och Blomberg skilda vägar. Fem säsonger blev det i Linköpingsklubben sedan han lämnade Maifs pojklag som 15-åring.

– Det har varit lite fram och tillbaka med LHC. Nu känns det bra att vara klar för HV. Det ska bli roligt, säger Blomberg.

Anton Blomberg tog förra veckan studenten från byggprogrammet i Linköping. I juli går nu flyttlasset till Jönköping.

Det blir samma upplägg som i LHC i HV 71. Blomberg får en plats i J20-truppen och sedan finns möjligheten att få speltid i A-laget i SHL.

– Jag hoppas jobba med något vid sidan av hockeyn också, säger Anton.

HV71 har Anders Olsson som J20-tränare kommande vinter och efter två raka J20-SM-guld ska det bli ett tredje, är målsättningen.

För Anton Blomberg hägrar även jobb för att komma med i Småkronornas trupp till nästa junior-VM.

– Målet är att spela JVM och att få känna på det i A-laget, säger han.

Vad vet du mer om Jönköping?

– Inte så mycket. Men det blir väl shopping på A6 den tid som blir över, säger han och skrattar.

Flickvännen Nellie Sjögren, som spelar innebandy i Solfjäderstaden och har ett år kvar på skolan i Motala, flyttar än så länge inte med.

– Men hon får komma hit så mycket hon kan, säger Anton Blomberg när han är på miniträningsläger med HV:s juniorer den här veckan.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!