De frammanar en inre röst

Miljön är densamma. Men upplevelsen är annorlunda.

4 september 2014 08:34

Vi kliver in i klassrummet och får ta på oss hörlurar. Det är ung scen/öst som har förlagt sin generalrepetition till Karin Boyeskolan. Vi får veta att vi kommer att höra ljud och en röst och att rösten kommer att be oss att göra olika saker. Rösten, som sänds genom radiosignaler på flera frekvenser, säger inte samma saker till alla i rummets samtidigt.

– Vi ville göra något som ligger nära skolans värld men som samtidigt är annorlunda. Vi använder oss av penna och papper och bänk och sådant som finns här i vardagen, men på ett nytt sätt, berättar Ebba Petrén om tanken bakom det hela.

Ebba har tillsammans med Gabriel Widing skrivit manus till "Din inre röst – ett hörlursspel för högstadiet".

– Publiken är deltagande. Vi vill skapa en trygg situation där man inte känner att man behöver improvisera eller vara smart. Det är bara att slappna av och vara med i verket, säger Gabriel.

Någon andas. En dörr knarrar. Steg av klackar över ett golv. Eller vad det nu är... och en okroppslig röst som ber om att få ta plats i ditt inre. Som vackert ber dig att utföra vissa saker. Som kanske får dig att bli varse känslor, dofter, smaker, tankebanor... får dig att bli varse din kropp och rummet på nytt, gör det vardagliga främmande, får dig kanske att ifrågasätta, känna gemenskap...

"Din inre röst" får tummen upp av de flesta eleverna i årskurs 9 C.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!