Micke ska satsa på att bo i husvagn på heltid

50-årige Mikael Karlsson har campat till och från i hela sitt liv. Nu planerar han att bo på Borensängs camping året runt.

Mikael gillar Borensängs camping eftersom han upplever att Borensberg som by har allt man kan önska sig på sommaren.

Mikael gillar Borensängs camping eftersom han upplever att Borensberg som by har allt man kan önska sig på sommaren.

Foto: Lina Gillman

Borensberg2024-07-12 06:00

– Tanken är att jag ska bo här permanent och det ser jag verkligen fram emot. Det finns inget jag saknar här, säger Mikael som ännu inte bestämt ett exakt datum när flytten ska ske. 

Vi möts vid receptionen på Borensängs camping och Micke berättar att campingen är fullbokad som vanligt. 

– Det gäller att vara ute i god tid om man ska få plats. 90 gäster har sina husvagnar här året om och så finns det 30 besöksplatser man kan boka. 

undefined
Mikael gillar Borensängs camping eftersom han upplever att Borensberg som by har allt man kan önska sig på sommaren.

Tillsammans med sex andra styrelsemedlemmar driver han campingen.

– Här hjälps alla åt, vi driver stället som en förening och det kräver sin lilla ansträngning. 

Redan som 14-åring kom Mikael till campingen för första gången.

– Då var det bara en gata med campingplatser och man fick stå på olika platser varje gång. Sen har det bara fortsatt. Mina föräldrar var inbitna campare och det har gått i arv skulle jag säga.

Mikael som bor med sin familj i Linköping köpte sin första husvagn när de stora barnen gick i högstadiet. 

– Vår ena dotter gick i åttan och vi fick tyvärr inte plats i kyrkan när det var dags för avslutning eftersom de som tog examen hade förtur. Så jag och min fru åkte till en firma och köpte vår första husvagn. Vi hämtade upp barnen och åkte iväg och campade tillsammans, säger Micke som till en början har tänkt bor själv i vagnen.

undefined
Mikaels husvagn är ny och han berättar att den är exakt som en lägenhet bara lite mindre.

 

undefined
Mikael Karlsson berättar att han och föreningen gör sitt bästa för att det ska finnas så mycket aktiviteter och arrangemang för campinggästerna som möjligt.

Har ni provat många olika campingställen?

– Ja, ganska många. Allt från Loftahammar och Västervik till vintercamping i Vetlanda. 

Vintercamping, vad innebär det?

– Det stället har bara öppet på vintern och har skidbackar precis vid campingen. Man kan säga att det är som att bo i en skidstuga fast under en lång period. Vi åkte dit varje helg och på semesterdagar under vintern och åkte skidor med familjen. 

Nu planerar Mikael som sagt att bo heltid på campingen i Borensberg. 

– Det är trevligt och det finns många fördelar med att vara här året om. 

Kan de ge några exempel?

– Dels är det väldigt billigt om man jämför med lägenhet eller hus. Speciellt när räntor och elkostnader har dragit iväg för alla. Här bor man ett helt år för vad en lägenhet kostar per månad. Sen är det himla trevligt och socialt, även under vintern. Vi har en samlingslokal som är populär att vara i. Där lagar man mat, ser på tv och bara umgås. Vårat mål i föreningen är att ingen ska behöva vara ensam om man inte vill. 

Micke berättar att föreningen jobbar hårt för att ha så mycket aktiviteter som möjligt på campingen, både på sommar- och vintertid. 

undefined
Mikael är glad att han fick möjligheten att börja testa på husvagnslivet som 14-åring. Första platsen han campade på tillsammans med föräldrarna var just på Borensäng.

Vilka evenemang brukar vara mest populära?

– Högtider som midsommar är ju lite speciella, men även kräftskivorna är populära. Vi anordnar även en herr- och en dammiddag varje år. Herrarna lagar en trerätters till damerna och så tvärtom nästa gång. De middagarna brukar vara välbesökta, det kan vara runt 100 personer som äter då. 

Hur kommer det sig att du valde att ställa husvagnen i just Borensberg?

– Dels för att jag gillade det här stället redan som tonåring, men även för att min och frugans barn ska ha möjlighet att hälsa på oss mycket. Vi vill ha nära till dem.

Finns det något du saknar som fanns här när du var i ungdomen?

– Det skulle vara liveband då. Det hade varit roligt att anordna mer danser och såna festligheter, men det är tyvärr väldigt dyrt att ta in såna band nu för tiden. Men vem vet, det kanske vore kul att anordna något sånt i framtiden, säger Mikael och ler. 

undefined
Mikael ser fram emot att snart få flytta till husvagnen på heltid.
Karta: Borensäng camping
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!