Hotell tvingades stänga efter kakelras

Första juni fick Göta hotell nya arrendatorer genom Green Venue Hotels. Att ta över en verksamhet mitt under säsong är inget vd Christina Landoff skulle rekommendera. "Det passade egentligen inte vår tidsplan", medger hon.

Den gamla igenvuxna stengången har tagits fram igen.

Den gamla igenvuxna stengången har tagits fram igen.

Foto: Rita Furbring

Borensberg2016-07-05 16:30

Samtidigt är hon själv ständigt på gång. Sedan företaget bildades för två år sedan håller hon konstant ögonen öppna mot fler, små genuina platser.

Men det blev en tuff start i Borensberg eftersom hon parallellt i Skänninge ledde arbetet med att bygga om 26 rum samt anlägga en spaavdelning.

– Rent praktiskt var det här ingen bra tidpunkt men det är bara att inse att vi nu får springa lite fortare under en period, säger Christina och skrattar.

Men när det visade sig att kaklet plötsligt rasade i Göta hotells kök, det var lagt direkt på masonit som förmodligen släppte efter att all elen drogs om, steg pulsen på vd:n.

Istället för att kunna välkomna nya gäster tvingades hon istället att stänga verksamheten under två veckor.

– Vi fick flytta hantverksstyrkan i Skänninge hit. Det jobbigaste var att inte kunna leverera till kunderna i tid, säger Christina som var ärlig mot alla som kom till hotellet och berättade varför verksamheten var stängd.

Nu är hon tillbaka på banan igen. På kort tid har undervåningen fräschats upp med nya tapeter och målat golv. En träveranda har byggts utanför entrén mot kanalen och knutarna längs fasaden har fått ny vit färg. Ute i trädgården har olika kryddväxter tittat fram och Christina visar runt och förklarar hur marknads- och utvecklingschefen Josip Mustapic av en slump upptäckte att det under gräset gömde sig en vacker stenbeklädd gång som nu är framgrävd.

Vad gäller restaurangen hade hon inte tänkt sig att satsa på lunchbufféer utan lite finare tallriksservering. Det visade sig dock att efterfrågan var betydligt högre på det förstnämnda, inte minst från campinggästerna, något som Christina snabbt hörsammade. Och trots att verksamheten bara varit öppen i drygt en månad har luncherna gått över förväntan med cirka 60 matgäster om dagen.

Under veckan som kommer anländer också den nye kökschefen samt ytterligare två kockar. Även här har hon räddats av sin personal ifrån Skänninge där det nu under juli blivit ett lugnare tempo. Christina säger skrattande att hon trodde att det räckte med att hon bestämde sig för vilken köksmästare hon ville ha och att denne snabbt skulle tacka ja.

– Så enkelt var det inte...

Göta kanalbolag i sin tur har ombesörjt byggnationen av en ny brandtrappa och så snart den är inspekterad kan de elva hotellrummen börja fyllas på. Men även här väntar renoveringar för att verksamheten framöver ska kunna ta emot såväl vanliga gäster som konferenser.

– Alla rum ska ha dusch, toalett och egen tv. Tanken är att det här hotellet ska bli vår pärla, därför måste boendestandarden upp ett snäpp, säger Christina Landoff.

Göta hotell

Ägs av Göta kanalbolag men drivs sedan den första juni av Green Venue Hotels AB.

Bolaget bildades 2014 och bedriver hotell- och turismverksamhet med särskild inriktning mot event. Företaget driver, förutom Skänninge Stadshotell, även tre restauranger på Mantorptravet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om