– Vi tog över 2009. När vi tog över var det ganska dåligt bokat. Vi har ökat från några gäster i juli till fullbokat från mitten av juni till mitten av augusti, säger Irene Gilling.
Gästerna verkar också trivas. Enligt Irene och Arjan är det många som säger att de vill komma tillbaka. Från att ha kanske varit något man passerade på vägen till andra resmål har det blivit en bas för många gäster när mans edan ger sig ut till andra resmål i Östergötland.
– De kommer hit stressade och åker härifrån tre-fyra dagar senare helt avslappande, säger Irene.
Det är lätt att förstå varför många gillar vandrarhemmet. När man åker dit får man en lugnande känsla. Man åker nämligen på en mysig liten väg längs kanalen innan man kommer in till vandrarhemsområdet. Här kan gästerna se vatten åt båda hållen då det ligger på området mellan broarna i Borensberg.
– Det är unikt med vatten åt båda hållen, säger ArjanGilling.
Gästernas nöjdhet ger energi åt ägarna.
– Det är en bekräftelse på att man gör rätt. Det ger energi tillbaka när man har gäster som är nöjda. Utan den energin skulle vi inte orka. Vi jobbar sju dagar i veckan på sommaren, säger Irene Gilling.
För de jobbar väldigt hårt med sin verksamhet. Själva tror de att det är just det som är nyckeln till att de lyckats där flera andra misslyckats med vandrarhemmet tidigare. För läget och andra förutsättningar för att få gäster är ju annars utomordentliga.
– Vi har varit på plats mellan åtta och nitton. De förra ägarna hade stängt mitt på dagen. Vi har varit tillgängliga. De första tre-fyra åren svarade jagi telefon till 24 på natten, säger Irene Gilling.
De menar att det är just heltidsarbetet som är skillnaden.
– De andra gjorde det lite på sidan om. Vi har jobbat hårt, säger Irene.
Rent ekonomiskt går det bra. Minusresultaten i början har vänts till plus. Men de tar inte ut alltför stora vinster själva. De jobbar hela tiden för att förbättra verksamheten.
– Man måste lägga en hel del där det är viktigt för att utveckla företaget, säger ArjanGilling.
Men tanken är att man kanske på sikt ska kunna tjäna lite mer pengar när man lagt ner investeringar i stället.
– Då kan man njuta av inkomsten, menar Arjan.
För att utöka verksamheten och kunna ha både gäster och fler konferensdeltagare har man förvärvat Nääs kursgård. ArjanGilling tar med MVT till platsen som ligger en bit bort från vandrarhemmet. Här har man börjat renovera för att man ska få en hemtrevlig känsla och inte nödvändigt vara så konferensmässigt.
– Här kan man ta en kopp kaffe och koppla av utan att tänka på jobb just då, säger ArjanGilling när han visar oss ett av rummen.