1. Varifrån kommer din inspiration?
– Från mina föräldrar. De hade alltid projekt igång. Vi åkte på semester i ett flygplan de hade byggt själva. Båda var också duktiga entreprenörer. Från dem kommer också tron på sig själv, att våga vara tillräckligt bra på något för att lära ut.
2. När kände du först att du hade något att erbjuda andra människor?
– Det var i samma veva som skateboarden kom till Sverige. Jag var 15-16 år och började sälja skateprylar. Av pengarna byggde jag en ramp. Folk kom dit, testade på den där nya trenden. När jag såg glädjen i dem insåg jag det nog, att jag kunde göra något bra av mina intressen och kunskaper.
3. Har du alltid varit en fysiskt aktiv person?
– Nej, men helt klart i perioder.
4. Vad gör du under dina mindre fysiska perioder?
– Då fokuserar jag fullt på att aktivera hjärnan. Jag har byggt radiostyrda bilar och flygplan, sysslade med webbdesign när det fortfarande var nytt på 90-talet, sådana saker.
5. Känner du dig mest hemma i de fysiska perioderna eller i de mentala?
– Det är mixen som är viktig, har jag märkt på senare år. Nu för tiden är jag noggrannare med att hålla balansen mellan fysik och mentalitet.
6. Vad är det du fokuserar på i framtiden?
– När jag fyller 60 vill jag vara på topp i velodromcykling. Inte för att jag bryr mig om att vinna, men jag vill känna att jag gjort mitt bästa. Det handlar om att ge sig själv en chans att lyckas, inte att bli världsmästare.
7. Hur gör du för att uppnå dina mål?
– Jag har ett par vägar. Först och främst så måste jag våga prova något nytt. Samtidigt måste jag träffa folk som är bättre, som kan ge mig en stabil grund. När jag väl fyllt en box med kunskap kan jag börja tänka utanför den.
8. Är du modig?
– Inte modig, men ordblind. Jag har alltid varit väldigt dyslektisk och kompenserade det med kroppsspråk och tal. Sen är jag nyfiken på människor också.
9. Har du sett din dyslexi som ett handikapp?
– Ja, självklart, men också som en utmaning.
10. Har det påverkat hur du är som lärare?
– Absolut. Jag tror att alla människor har samma totalsumma av förmågor, men ofta är det enklare att hitta det man är dålig på. Om man då inte vågar prova något nytt, kanske man istället lägger all energi på något man inte vill. I en perfekt värld hade alla hittat vad just de var bra på.