Underkänd städning i Motala centrum

Undertecknad är egentligen inte för gnälliga insändare, men här är det faktiskt befogat!

Motala 8 juni 2021 11:11
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

På förmiddagen den 6 juni, alltså på nationaldagen i Motala möttes man i dom centrala delarna av stan mängder med skräp, pizzakartonger, sushiförpackningar, cigarettfimpar med mera. Framförallt vid kommunens soptunnor men på övriga ställen också! Väldigt mycket skräp! 

Antingen är soptunnorna helt överfulla eller så har skräpet hamnat utanför! Vid större evenemang exempelvis runt studenten, måste ju kommunens parkförvaltning ha någon som kan åka ut och städa lite snabbt på morgonen! Det är faktiskt så förbaskat snålt! En titt på kommunala handlingar ger också svaret att kommunen har dragit ned väldigt mycket på våra yttre miljöer. Det är mycket tråkigt! 

 

Framför allt för de turistföretag vi har här. Dom är ändå ganska många till antalet. Det är så trist när man ser husbilscampare och turister som kommer hit och möts av det här. Tror ni att dom är sugna på att komma tillbaks och fira nationaldagen här nästa år? En ren och välskött innerstad kan locka till sig fler turister som spenderar pengar på restauranger, glassbarer, museer och så vidare. Städer som Västervik och Vadstena har förstått detta, Motala kommuns företrädare har tyvärr inte förstått detta.

En besviken alliansväljare

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Insändare

Insändare: Går rivningskostnader före Motalas gator?

Insändare

Insändare: Snälla rökare – tänk på er omgivning

Ledare

Ledare: Livet kan bli bättre av att släppa på hämningarna

Ledare

Ledare: Landsbygdsfrågor ett misslyckat lockbete

Motala

Skräpplockaren: "Jag har själv tillhört gruppen som bara klagat"

Visa fler