Ta med detta nÀr ni utvÀrderar parkeringsförbudet

"Kanske Àr det andra boende i VÀstanvik som vill göra sin röst hörd" skriver insÀndarskribenten.

"Besök gÀrna omrÄdet och bilda dig en egen uppfattning" skriver insÀndarskribenten.

"Besök gÀrna omrÄdet och bilda dig en egen uppfattning" skriver insÀndarskribenten.

Foto: Andreas Ekström

Debatt2021-11-23 11:00
Det hĂ€r Ă€r en debattartikel. Åsikterna i texten Ă€r skribentens egna.

Det hÀr Àr ett svar pÄ samfÀllighetens svar i "Parkeringsförbudet i VÀstanvik berör oss alla" 3/10.

Detta Ă€r min tredje insĂ€ndare angĂ„ende parkeringsförbudet som styrelsen för VĂ€stanviks samfĂ€llighet beslutat om. I min insĂ€ndare som var införd i MVT den fjĂ€rde oktober stĂ€llde jag sex frĂ„gor till styrelsen. Men frĂ„gorna om antalet hushĂ„ll i VĂ€stanvik, hur mĂ„nga hushĂ„ll som var representerade dĂ„ beslutet om parkeringsförbud togs eller om det rĂ„der enighet bland de boende fick jag inget svar pĂ„. Nu har jag genom kontakt med LantmĂ€teriet i Motala fĂ„tt reda pĂ„ att det bor runt 430 hushĂ„ll i VĂ€stanvik. AlltsĂ„ en riktigt stor stadsdel belĂ€gen i Motala kommun. 

Nu hoppas jag pĂ„ ett nytt försök. Kanske Ă€r det andra boende i VĂ€stanvik som vill göra sin röst hörd. Det Ă€r flera personer som kontaktat mig och Ă€r av samma uppfattning som jag. 


Under hösten, november mĂ„nad, ska beslutet om parkeringsförbud utvĂ€rderas enligt samfĂ€llighetens ordförande. Min uppmaning blir dĂ€rför till alla boende att gĂ„ pĂ„ mötet och gör er röst hörd. SĂ€g ifrĂ„n att ni inte vill ha parkeringsförbud. SĂ€g att ni vill ha ett öppet samhĂ€lle dĂ€r alla Ă€r vĂ€lkomna. 

HĂ€r följer nĂ„gra förslag: 

1. Slopa parkeringsförbudet pĂ„ hela omrĂ„det. 

2. Om inte det gĂ„r – markera nĂ„gra platser pĂ„ varje parkeringsomrĂ„de för besökare.

3. Om inte det gĂ„r – begrĂ€nsa det totala parkeringsförbudet till sommarmĂ„naderna.

Som jag sagt tidigare sÄ Àr, enligt min mening, VÀstanvik ett av Motala kommuns mest natursköna omrÄden. Man vandrar utmed VÀtterns strand och fÄr pÄ sÄ sÀtt njuta av sol, vind och vatten. Besök gÀrna omrÄdet och bilda dig en egen uppfattning.