Nu kan vi hoppas på att Liberalerna nyktrar till

Söndagen den 28:e mars kan bli ett ödesdatum för riksdagspartiet Liberalerna. Nu vet vi utgången av omröstningen.

Sverige 6 april 2021 11:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Sabunilinjen vann med 59 mot 31. Alltså är Liberalerna beredda att bilda en borgerlig regering med Sverigedemokraterna som stöd!

Det har pratats mycket den senaste tiden om liberala kärnvärden. De som varit motståndare till Sverigedemokraterna (SD) hävdar att samarbeta med att ett främlingsfientligt parti är som att sälja ut ett kärnvärde för Liberalerna (L).

 

Något som tidigare partiledningar i L varit starkt emot. Moderaterna och Kristdemokraterna likaså. Nu är det viktigare att få en borgerlig regering än att hålla rent mot SD. Motiveringen är att partiet har mellan 16-20 %. Ett mycket konstigt och ohistoriskt argument. 

SD har väl inte blivit mindre främlingsfientliga. Dom skall bara fungera som röstboskap åt de borgerliga och inte färga av sin främlingsfientlighet på politiken är det tänkt. Det är väl klart att dom vill få igenom sina krav.Och i en mycket orolig tid som nu är det fullt möjligt att ambitionerna ökar. Hemska tanke!

 

Att Sverigedemokraterna är ett problem är ju helt klart. För att ändra på det så måste partierna gå till grunderna för deras tillväxt; att ojämnlikheten växt, att landsbygden halkat efter välfärdsmässigt och så vidare. Inte att bjuda in dem till regeringssamarbete.

Vad vi nu kan hoppas är att Liberalerna nyktrar till innan nästa års riksdagsval. Det finns ju en chans i höst på Liberalernas landsmöte då delegaterna kan riva upp beslutet. Om inte så lär säkert Centern och viss mån Socialdemokraterna få missnöjda liberala väljare. Och Liberalerna åka ur riksdagen.

Undrande

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Vadstena

Så mycket får Vadstena i årets budgetförslag

Motala

Beskedet: Då kan det bli klart vem som river Folkets Park

Politik

Efter morden: Partisamtal om våld mot kvinnor

Ledare

Ledare: Systembolaget vilseleder om monopolets förtjänster

Debatt

Debatt: Samhällsbyggnadsnämnden: Vi har agerat objektivt

Visa fler