Motala kommun borde lära av sina grannar

Motala kommun avser nu att ta ifrån oss Folkets Park med tillhörande minigolfbanor samt det tempererade badet utomhus.

Motala 2 juni 2021 15:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Utöver det avser kommunen att ta ifrån oss även Långgolfen som är den enda 18-håls minigolfbanan. 

Jag vill ha svar på mina frågor hur kommunen ser på det. Var ska vi utöva det stora intresset för dans i Motala? Var ska vi motionssimma utomhus i Motala? Var ska vi spela minigolf på en 18-håls minigolfbana i Motala?

 

1. Både Vadstena och Mjölby har bevarat sina gamla Folkparker. Motala hade en fin gammal Folkpark i Duvedal som Motala kommun köpte med löfte om att bygga en ny Folkpark i Marieberg som kommunen nu tänker jämna med marken trots att det är en frisk och gediget byggd fastighet. Att ni nu skyller på att den är i dåligt skick beror endast på att ni lämnat den utan underhåll och medvetet låtit den förfalla.

När en välkänd nöjesarrangör i Motala ville hyra en lokal för att anordna en dansgala blev han rekommenderad att vända sig till en grannkommun. Han blev varmt välkomnad till Mjölby där han anordnade presentation av orkestrar och dansare på torget på lördagsmiddagen. Centrumhandeln involverades och det samlades stor publik. På kvällen kom 900 dansare till ishallen. Mjölby ville behålla honom som nöjesarrangör i fortsättningen. En ny gala var planerad till året efter men pandemin kom emellan.

 

2. I Mjölby finns ett välskött bad med utomhusbassäng. Nu ser jag i dagens MVT att en lokal simtränare får vända sig till Mjölby för att utöva simsporten.

3. I Mjölby finns en 18-håls minigolfbana fint belägen vid Svartån. Minigolfen drivs av kultur- och fritidsförvaltningen i Mjölby kommun, du kan även ta en fika och köpa glass.

 

Motala kommun tar ifrån oss till skillnad från våra grannkommuner som vet hur man tillhandahåller anläggningar för kultur och uteliv. I dessa tider rekommenderas människor att aktivera sig utomhus men i Motala ska de stängas in i en stor inomhusanläggning. Lär av grannkommunerna. 

Jag emotser kommunens svar på mina frågor och tankar. Jag vill gärna veta hur ni tänker om kulturen i Motala.

Iréne Karlsson

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Insändare

Insändare: Går rivningskostnader före Motalas gator?

Insändare

Insändare: Snälla rökare – tänk på er omgivning

Ledare

Ledare: Livet kan bli bättre av att släppa på hämningarna

Ledare

Ledare: Landsbygdsfrågor ett misslyckat lockbete

Motala

Skräpplockaren: "Jag har själv tillhört gruppen som bara klagat"

Visa fler