Kommunals medlemmar är de som får betala

"Det har inte varit någon hemlighet att det finns ett behov av utbildad vårdpersonal, ett behov som bara kommer att växa de kommande åren" skriver Sissi Roth, ordförande Kommunal sektion Väst.

Insändare 2 december 2021 15:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det har inte undgått någon om den senaste tidens skriverier i MVT ("Nu kokar det i personalen – "Lyssna på oss" 14/11 och "Protestlistor överlämnade: "Ett bra samtal" 15/11) om vårdpersonal som återigen protesterar över hur schemaläggning och arbetsvillkor ska stramas åt. Stora pensionsavgångar och brist på personal med rätt kompetens är de problem som kommunen ska tackla nu och då verkar lösningen bli att göra det sämre för medlemmarna i Kommunal?

 

Det har inte varit någon hemlighet att det finns ett behov av utbildad vårdpersonal, ett behov som bara kommer att växa de kommande åren. Ett sätt att täcka detta stora gap skulle kunna vara att kanske förbättra villkor för personalen? 

Ni vet, samma personal som ni förra året så här dags applåderade åt från balkongerna? Det här är en målgrupp som en attraktiv arbetsgivare skulle satsa på, att verkligen ta stora kliv och visa att det här är personal som är värd att ha i sin verksamhet.

 

Maths Andersson, socialnämndens ordförande citerades med följande: ”Vi har inte gjort några neddragningar, det är inte besparingar det handlar om.” Ändå är det medlemmarna i Kommunal som får betala med försämringar.


 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa
Läs mer!

Så ser Sernekes planer ut för GMV: Evenemangslokal – upplevelsehotell – bostäder

Nya biljetten en fråga för kommande budget: "Måste kunna ta sig dit"

Östgötatrafiken om skrotade klassbiljetten: "Har varit alldeles fel prissatt"

Motalabors skulder till Kronofogden ökade

Ledare: Lokalpolitikernas chans att ligga steget före

Visa fler