Ju fler kockar desto sämre soppa!

"Vänsterpartiets uppfattning är att vård, omsorg och skola inte ska bedrivas av aktiebolag, vars primära uppgift är att ge så stor avkastning som möjligt till ägarna." skriver insändarskribenten.

Motala 22 februari 2021 18:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Allianspartierna i Motala, med stöd av Sverigedemokraterna, drev igenom att både verksamhet och byggnation av äldreboendet på Nämndemansgatan skulle ske med externa, privata, utförare. Och nu ser vi konsekvenserna! Varken lokaler eller personal var klara och förberedda när inflyttningen skedde i december förra året. Brister i byggnationen uppdagades och både personal och anhöriga oroades på olika sätt, varvid anmälningar till IVO (Inspektionen för vård och omsorg) gjordes.

 

När detta ska förklaras skyller nu alla på varandra. Boendet ägs av Magnolia Bostad AB och har byggts av Gärahovs bygg AB. Motala kommun är hyresgäst och verksamheten drivs av Attendo AB. Ägandet håller nu på att övergå till M&G, en brittiskt kapitalförvaltare. Ju fler kockar, desto sämre soppa…

 

Vänsterpartiets uppfattning är att vård, omsorg och skola inte ska bedrivas av aktiebolag, vars primära uppgift är att ge så stor avkastning som möjligt till ägarna. Nämndemansgatan blir ännu ett exempel på vart detta leder!

Anders Andersson (V), Ledamot i socialnämnden i Motala

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Motala

Besöken uteblev i nästan en vecka - brukare avled

Motala

Undersökning: Så bra trivs kommunens personal på jobbet

Motala

Här öppnar den stora vaccinationscentralen i Motala

Motala

Lasarettet öppnar mottagning för dem som haft covid-19

Motala

Undersköterska från Motala öppnar bageri

Visa fler