De hoppas på Nilla Fischer till kändismatchen

Snart är det dags för åttonde upplagan av "Fotbollsnatta". Arrangemanget lockar högstadieungdomar från hela kommunen.

Fritidsledarna Petra Hansson och Jim Petersson är runt på kommunens högstadieskolor för att marknadsföra "Fotbollsnatta". Här på Mariebergsskolan.

Fritidsledarna Petra Hansson och Jim Petersson är runt på kommunens högstadieskolor för att marknadsföra "Fotbollsnatta". Här på Mariebergsskolan.

Foto: Jennifer Mayer

Nyheter2019-11-26 15:00

Årets upplaga av "Fotbollsnatta" arrangeras på luciakvällen den 13 december. Kvällen, som är en del i kommunens arbete med drogfria arrangemang för högstadieungdomar, handlar namnet till trots om mer än bara fotboll. 

– Fotbollen är ett världsspråk och ett bra verktyg att samlas runt, säger Jim Petersson, som är föreståndare på Råssnäs fritidsgård, och förklarar att man inte behöver vara fotbollsintresserad för att delta under kvällen.

Utöver fotbollen kommer ungdomarna även kunna prova på alltifrån VR-glasögon och idrottsaktiviteter till att bli stylade eller hänga i chillhörnan. Dessutom finns en DJ på plats och underhåller.

– Det är ett sätt att ge ungdomarna ett roligt alternativ i samband med helger som annars kan vara tillfällen där de kan få sin alkoholdebut. Det här är ett sätt att skjuta upp det., förklarar Jim Petersson.

Fjolårets arrangemang lockade 24 lag och totalt runt 900 besökare. Även om arrangörerna hoppas på många besökare även i år, så finns det annat som är viktigare.

– Är det lugnt och bra på stan så är det ännu bättre, säger Jim Petersson.

Ett populärt inslag brukar vara kändismatchen. Där ställs fjolårets vinnare  mot ett kändislag. Genom åren har bland annat fotbollsproffs som Martin Mutumba och Kevin Pavey deltagit. I år hoppas Jim Petersson på en kvinnlig fotbollsprofil:

– Vi hoppas på Nilla Fischer. Det skulle vara kul med en högprofilerad tjejspelare.

Biljetter finns att köpa på kommunens fritidsgårdar och skolcafeterior.

Karta: Motala Sporthall
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!