Annonssamarbete med Östgötatrafiken

Så kan företag minska bilkörandet: "Smidigt och effektivt"

Att minska på bilkörandet och i stället åka mer kollektivt är positivt både ur klimat- och effektivitetssynpunkt. Med hjälp av Östgötatrafikens företagsportal kan du som företagare enkelt och smidigt köpa biljetter till kollektivtrafiken i Östergötland.

I Östgötatrafikens app kan anställda smidigt köpa sina biljetter.

I Östgötatrafikens app kan anställda smidigt köpa sina biljetter.

Foto: David Einar / Östgötatrafiken

Native2024-03-08 16:09
Detta är ett annonssamarbete.

Företagsportalen gör det enkelt för företag att åka kollektivt. I Östgötatrafikens app kan anställda smidigt köpa biljetter, alternativt så köper en administratör biljetter som skickas ut till medarbetarnas mobiler eller reskort. Betalningen sker via en samlad faktura till företaget.

Länsförsäkringar Östgöta är ett av företagen som använder sig av företagsportalen, som en del i deras satsning för att minska sin klimatpåverkan genom att flytta över tjänsteresor i bil till buss och tåg.

– Vi hade många tjänsteresor i privatägda bilar tidigare. Nu har vi minskat de med 50 procent och gått från i princip noll till 1300 kollektivresor på mindre än ett år, säger Tommy Eklöf som är Länsförsäkringar Östgötas hållbarhetschef.

undefined
Tjänsteresorna kan göras med Östgötatrafikens pendel.

Smidiga biljettköp

En av de främsta fördelarna med företagsportalen är att köpet blir enkelt för de anställda och en avgörande faktor i den snabba och smidiga omställningen, anser han. 

– Vi har fått mycket positiv respons från våra medarbetare. Det är smidigt att köpa resa och effektivt att fakturan går direkt till företaget så att man slipper hålla på med utlägg för enskilda biljetter, säger Tommy Eklöf.

undefined
Mikael Laweby och Tommy Eklöf.

Sålde bilen

Även Michael Laweby, som äger och driver coachingfirman Koching, använder sig av företagsportalen. När han flyttade in till centrala Linköping försvann behovet av en egen bil. Sedan januari 2023 har Michael åkt kollektivt eller cyklat i stället.

– Det är suveränt att enkelt kunna åka kollektivt, jag behöver inte bry mig om parkeringshus och sådant. Samtidigt får jag kostnadsbilden samlad i en faktura, säger Michael. 

Michael har nu vant sig vid att det krävs lite mer planering innan han ska i väg, eftersom han inte bara kan kasta sig in i bilen.

– Å andra sidan kan jag nu utnyttja restiden på ett annat sätt. Antingen vilar jag en stund eller så jobbar jag, säger han.

I företagsportalen kan du köpa biljetter och skicka till anställda på ditt företag eller i din organisation. Läs mer här. 

Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på MVT.