Magnus håller hov på slottet

Efter att ha haft en ganska undanskymd position på slottet får hertig Magnus i sommar göra sin röst hörd på Vadstena slott där han på 1500-talet var slottsherre.

1 juli 2014 23:10

Årets nyhet och storsatsning heter "Hertig Magnus - en mörkervandring" och är en dramatiserad mörkervandring på slottet.

Sigrid Oldenburg som jobbat mycket med manus till Kalmars slott har skrivit det här manuset. Hon tyckte att hertig Magnus var en intressant person och att det var konstigt att han inte fick vara med mera.

– Så nu är det första gången han får vara huvudperson, säger Erik Carlberg som är en av dem som spelar hertig Magnus i sommar.

Hertig Magnus är son till Gustav Vasa och framställs i historieböckerna som sinnessjuk och sommarens hertig Magnus påverkas av sina emotionella svängningar, ser syner och hör saker.

Under en knapp timme tar hertigen med sina besökare på en vandring i skyttegångar, kanontorn och andra mörka skrymslen.

– Han berättar historier om slottet ur sitt perspektiv och tar tillbaka besökarna till sin egen tid, säger Erik Carlberg.

Mörkervandringen har premiär på fredag och hålls sedan varje tisdag- och fredagskväll fram till mitten av augusti..

Den här mörkervandringen är lite kusligare än de som tidigare varit på slottet och man har därför valt att ha 13-årsgräns.

Mörkervandring

"Hertig Magnus - en mörkervandring" är en dramatiserad vandring på slottet.

Premiär är det fredagen den 4/7

Mörkervandringen kommer att hållas varje tisdag och fredag fram till mitten av augusti.

Turerna startar klockan 21.30 och tar knappt en timme.

Åldersgränsen är 13 år då det finns risk att yngre barn inte förstår texten i skådespelet och därför tycker att det är läskigt.

För pris och andra upplysningar kan man besöka hemsidan www.visitvadstena.eu.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!