Hon ska spela mot Peter Jöback

– Jag är så otroligt glad för det här. Jag har vetat det sedan i juni men det har ju varit hemligt tills nu.

29 oktober 2015 15:10

Hanna Ulvan, 22-årig Motalatjej, kommer att vara en del av ensemblen när Andrew Lloyd Webbers "The Phantom of the Opera" kommer till Stockholm och Cirkus i september, med Peter Jöback i huvudrollen. Det avslöjades på torsdagen.

Och det är ingen liten uppgift Hanna Ulvan har tilldelats. Hon ska nämligen studera in nästan samtliga kvinnliga roller i musikalen för att vara beredd att hoppa in var som helst. Även i den kvinnliga huvudrollen, Christine Daée, som spelas av Emmi Christensson från Falkenberg.

Hanna Ulvan tar i vår kandidatexamen på högskolan för scen och musik i Göteborg, där hon numera bor. Just nu gör hon sin praktik på Wermlandsoperan i Karlstad, där hon ska spela i Broadwaymusikalen "En gentlemans handbok i kärlek och mord".

– Sedan blir det sånglektioner och lång, hård förberedelse för fantomenföreställningen. Jag är så glad, det här är det största som hänt mig hittills när det gäller karriären, säger Hanna.

Hanna Ulvan är uppvuxen i Borenshult och började sin bana tidigt. Tog danslektioner vid åtta års ålder, sånglektioner vid tolv och var proffs som 17-åring. Hon har synts på scen här hemma, bland annat i Ulf Holmertz uppsättningar.

Och i höst, 30 år efter urpremiären i London av "The Phantom of the Opera", står Hanna från Motala på Cirkus scen. Kanske i en huvudroll.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!