Vadstena får ny kulturtidning

En samlingsplats för all möjlig form av kultur med anknytning till Vadstena. Snart finns den i kulturtidningen Folio.

Rasmus Sköld är en av konstnärerna som ligger bakom Vadstenas nya kulturtidning, Folio.

Rasmus Sköld är en av konstnärerna som ligger bakom Vadstenas nya kulturtidning, Folio.

Foto: Anders Törnström

Vadstena2016-02-21 21:00

– Vi är ett gäng som sedan en tid tillbaka har haft en idé att samla ihop olika kulturuttryck i tidningsform. Planen är att ha ett forum där man kan visa upp mångfalden. Och även att man som läsare ska lockas att ta del av det rent fysiskt och besöka gallerier, ateljér, teatrar, musikscener och allt som finns, säger Rasmus Sköld, en av initiativtagarna.

Förutom Rasmus Sköld består Folios redaktion av Joel Alenius, Maria Segersäll, Sofia Ek, Kajsa Norrby och Monica Lantz. Tanken är att tidningen ska komma ut fyra gånger per år. Den som blir publicerad måste inte verka i Vadstena kommun, men det ska finnas någon anknytning till bygden.

– Vi har pratat med folk även utanför kommungränsen. Men någon typ av koppling ska det finnas. Antingen att den som skriver, fotar, målar eller ritar har någon koppling eller att det man berättar om har någon koppling till Vadstena eller närområdet runtomkring så här i början. Sedan är väl drömmen att kunna sprida det vidare senare. Men man måste börja i någon ända, säger Rasmus Sköld.

Första numret ska lanseras under Vadstenas kulturvecka med releasefest på bokhandeln den 7 mars.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!