Ombyggnads- och byggnadsarbeten är nu i full gång.
– Vi tar det liksom pö om pö kan man säga. I år så gör vi det nödvändigaste för att kunna ta in människor och sen kommer vi att fortsätta bygga, säger den konstnärlige ledaren Pontus Plænge, tillika skådespelare i årets uppsättning "Macbeth".
Per-Johan Persson, regissör för "Macbeth", säger att mycket är sådant de måste göra av säkerhetsskäl.
– Och det följer vi nogsamt, vi vill inte utsätta folk för några som helst risker.
Publiken kommer att sitta på läktare och eftersom det finns en övervåning över golvytan som fungerar som scen kommer spelet att ske i två plan.
Pontus Plænge förklarar flytten från den tidigare spelplatsen:
– Man kan nog säga att det är den här lokalen och den potential som den har. På Gräsgården så såg vi slutet på vägen på något sätt , säger han och Per-Johan Persson inflikar att de hade kommit så långt de kunde.
Plænge säger att det fanns flera olika intressenter att ta hänsyn till där och logerna fanns i "gamla baracker".
– Och så hittade vi det här och här kommer vi att kunna samla hela vår verksamhet på sikt. Då tyckte vi också konstnärligt att det är en annan spelplats med andra möjligheter än de vi har haft tidigare.
Enligt honom kostar ombyggnaden i år cirka 700 000 kronor, pengar som kommer från olika privata donationer. Han säger att det är så de kommer att få jobba, att fråga sig vad de har för pengar i år och vad de kan göra nästa år.
– Vi bestämde oss för att göra så, för om vi skulle ha väntat tills vi hade säg sex miljoner på kontot då hade det aldrig blivit av.
Pontus Plænge tror att nyfikenheten på den nya lokalen kan dra folk :
– Jag tror att våran stampublik nog är så pass nyfiken att den kommer med oss ut den här första gången och så får vi ju vi se till att det blir spännande och roligt att vara här.
– Vi kommer ju att kunna servera ett delvis annat uttryck än vad vi har gjort förut till vår publik och vi hoppas att det blir spännande, säger Per-Johan Persson.
Lokalerna gör också att teatern på sikt kan sprida ut sin verksamhet över större delen av året berättar Pontus Plænge.
De som inte vill ta sig dit per bil kommer att kunna åka med ett rundturståg. Kräftkokeriet i angränsande lokaler i samma byggnad kommer att finnas kvar och man kommer att kunna äta kräftor i samband med föreställningarna.