Turnéns enda Sverigekonsert blir – i Motala

Danske bluesmusikern Tim Lothar har besökt Motala Jazz- och Bluesklubb vid ett par tillfällen och den 26 oktober är det dags igen.

Munspelaren Holger Daub och gitarristen och sångaren Tim Lothar besöker Motala den 26 oktober. Med sig har de tubaspelaren János Mazura.

Munspelaren Holger Daub och gitarristen och sångaren Tim Lothar besöker Motala den 26 oktober. Med sig har de tubaspelaren János Mazura.

Foto: Pressbild

Motala kommun2019-10-24 09:30

Motala Jazz- och Bluesklubb står bakom även denna konsert. Enligt klubbens webbsida gästade Tim Lothar dem senast 2016. Lothar berättar om den första gången han var här:

– Det var faktiskt precis när jag hade börjat spela gitarr och sjunga. Så det var en av mina tidiga spelningar. Det var verkligen spännande för mig eftersom jag var och spelade så långt hemifrån. Det var också en supertrevlig kväll, en verkligt trevlig publik. 

Han har denna gång med sig två medmusiker. En av dem är ungraren János Mazura.

– En fantastisk tubaspelare, han är i världsklass. Och så är det en god vän till mig, en jättebra munspelare från Tyskland, Holger Daub. 

Motalakonserten är deras enda Sverigekonsert på denna turne säger Tim Lothar.

– Så det är exklusivt! (skratt)

Kapellmästaren, sångaren och gitarristen Lothar började karriären med att framgångsrikt spela trummor i 25 år. Han utvecklade sedan sin sång och lärde sig själv gitarr, detta för att kunna spela klassisk amerikansk deltablues.

Så småningom kom de egna låtarna in i bilden och Tim Lothar beskriver sin musikstil idag som en mix mellan akustisk blues och kanske folkmusik. Trion spelar för det mesta Lothars eget material. 

Motalapubliken kan förvänta sig historieberättande mellan sångerna säger Tim Lothar. Vilka är då hans förväntningar inför Motalabesöket?

– Åh, de är väldigt högt ställda! (skratt). Det var så bra förra gången, jag gillade det verkligen! 

Konserten hålls på Restaurang Sjöbris i Motala Folkets Hus.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!