Hon hade i mitt tycke ingen jättestor röst, och låten var inte heller något jättemärkvärdigt.

Den andra finalisten blev duetten med LIAMOO och Hanna Ferm. Hans sångröst var bra medan hennes var av det svagare slaget. Även denna låt känns ointressant.

Jan Malmsjö var helt klart i en klass för sig. Ett framträdande med pondus, och ett snyggt nummer. Dessutom ett glädjepiller till låt, vad mer kan man begära? Har länge tänkt att man kanske skulle reservera en delfinal varje år till artister som Malmsjö, artister som är populära bland en lite mognare publik. Känns mer rättvist att de artisterna bara får möta varandra.

Kul att Andreas Johnson åtminstone gick till Andra Chansen. Även han är ju en veteran, inte i ålder men väl i antalet starter i Mello. Ska Andra Chansen bli hans väg till finalen? Hans låt är inte jättestark, men ok. Andreas trumfkort är ju helt klart hans röst.

Vlad Reiser i Andra Chansen är en gåta för mig, helt klart kvällens sämsta bidrag med en bristfällig sånginsats.

I övrigt var det inget jättespännande startfält, känns mer slätstruket jämfört med förra veckan.

En annan gåta är kvällens program som sådant, hur kan det ha blivit en sådan kvalitetsförsämring i manus jämfört med förra veckan? Inte ens mellanakten var något att skriva hem om, även om det alltid är kul för oss schlagernördar med olika Melloreferenser. Skämskudde blev det ändå inte heller denna vecka, men det fanns inslag som kändes väldigt långa.

Jag undrade också lite över faktakollen på två ställen i programmet. Den första Melodifestivalen var inte 1958 som påstods. Sverige tävlade för första gången i Eurovision då med Alice Babs och låten "Lilla stjärna". Men Babs valdes ut av SVT och det var ingen tv-tävling, istället fick låtskrivarna skicka in sina alster till SVT. Det var först året efter som den första Mellon sändes.

I mellanakten sades det att Robyn inte har tävlat i Mellon och det är sant att hon inte har tävlat som artist (än?). Men hon har faktiskt tävlat som låtskrivare. 1997 var hon en av låtskrivarna bakom Cajsa-Lisa Ejemyrs låt "Du gör mig hel igen".

Hoppas att både startfält, program och manus rycker upp sig till nästa vecka!