Love Antell, som spelar efter Norrköpingsbandet Televote, är bäst på mellansnack av värde. Han berättar bland annat att ”Barn av Amerika” (2015) har sin bakgrund i att hans mamma från Finland tänkte åka till Amerika, men inte kom längre än till Sverige eftersom hon mötte hans pappa på färjan hit.

– Hate SD, säger Love Antell också och riktar mikrofonen mot publiken som inte riktigt ger det rungande gensvar han kanske hade hoppats på.

Det är ändå fullt på plats vid den här tidpunkten. Sittplatserna räcker inte till alla, men det verkar inte göra något för dem som kan stå och dricka öl med sina vänner. Knickedick är lika mycket häng med folk man tycker om som konsertupplevelser.

Artikelbild

”É ni som mig, tänker på pengar, varenda jävel upp med era händer” sjunger Love Antell när han testar nya låten ”Tänker på pengar” på publiken.

– Den släpps nästa vecka, jag måste repa lite till, säger han som redan i våras släppte EP:n ”Flytta på molnen” som en kärlekshyllning till sambon.

Och jo då, nya låten kan nog komma att bli en radiohit – men ännu är åskådarna kanske ändå mer fokuserade på varandra än på att visa sitt artistengagemang.

Mellan akterna spelar dj Emma Hasselrot alltifrån Nina Simone till Pauline och Adele. Humöret hålls på topp, trots förbryllade röster vid de långa köerna till både toaletterna och barerna. ”Hur tänkte de?” sägs om den till synes underbemannade personalen.

Artikelbild

Jakob Hellman som fick ställa in förra årets Knickedick-spelning är efterlängtad. Debutalbumet ”… Och stora havet” (1989) som fortfarande är det enda han släppt har flera gånger utsetts till ett av de bästa svenska någonsin.

– Hur fan kan man göra så, släppa något så bra och sen inget mer? undrar en man högt.

Artikelbild

Nu samlas en skara framför scenen och det blir mer och mer allsång till närmast klassiska låtar som ”Vara vänner” och ”Tårarna”. Jakob Hellman mellansnackar väldigt lite, men har en oerhörd lidelsefullhet i sin stämma som fångar in publiken.

Taket lyfter ändå aldrig riktigt – inte ens när Hästpojken, bandet som fyller tio i år, hoppar energiskt nästan hela sin konsert igenom. Visst blir det extranummer nu (det blev det inte för Love Antell) men det är nog för att det bara är de allra mest hängivna fansen som är kvar.

Artikelbild

Sammanfattningsvis en trevlig men lite för smal indiekväll.