Bland årets 17 medverkande akter märks duon Gammal, bestående av Pontus Petersson och Peg Parnevik.

– Peg Parnevik är ju superhet nu, inte bara i Sverige utan överallt egentligen. Så dem är det kul att få med, det är verkligen en "upcoming" duo som hon har börjat köra med Pontus Petersson, säger Jonny Johansson, vd och delägare på Play Reklam & Event som står bakom Motala Stadsfestival.

Hittills har Gammal släppt två låtar, men vid tiden för festivalen kommer de enligt Johansson att ha släppt en hel ep.

Artikelbild

| Peg Parnevik kommer till Motala Stadsfestival som ena halvan av duon Gammal.

– De kommer att fylla den timme de har på scenen.

En annan av de medverkande akterna är ett lokalt mycket välkänt band.

– Motala Rockers, som fick ställa in sent förra året. Det var många som tyckte att det var tråkigt. De bjuder på en tvåtimmarsshow i år bara för att de missade förra året. De drar väldigt mycket folk, säger Jonny Johansson.

Johansson avslöjar att när de planerade festivalen funderade de på att gå upp en nivå rent artistmässigt och tankar fanns på att höja biljettpriset för att allt skulle gå runt.

Artikelbild

| Jonny Johansson är vd och delägare på Play Reklam & Event som står bakom Motala Stadsfestival.

– Men någonstans tog vi beslutet att vi får fortsätta på den inslagna banan och behålla det här lite lokala. Vårt scenprogram kommer ju framförallt ifrån Östergötland och så har vi toppat det med några namn.

Han berättar mer om tankarna bakom festivalen:

– Vi vet ju att Motala Stadsfestival bygger på party och familjefest. Och jag tror att vi har fått till en riktigt schysst stegring varje kväll från akustiskt och väldigt mysvänligt till riktigt hårt party på slutet.

Stadsfestivalen har ett särskilt utbud för barnen:

– Det blir en barnkonsert på torget, barnens festival börjar på lördagen. Det kommer som tidigare år att vara ett område med godisregn, ansiktsmålning och andra barnattraktioner, säger han och tillägger att på barnens festival är allting kostnadsfritt.

Det kommer också att finnas en särskild matfestival, där olika lokala restauranger finns representerade.

Årets Stadsfestival kan sägas innebära en nystart för Jonny Johansson då han nu gör den utan sin tidigare samarbetspartner Josef Soner. Johansson gör den dock fortfarande tillsammans med flera andra krögare.

Förr har det varit lite meningsskiljaktigheter mellan kommunen och festivalen, men det vill Jonny Johansson lämna bakom sig.

– Det känns som att det är gammalt groll, det är inget att prata om längre.