Om kvinnor och klass på Östgötateatern

Monica Wilderoth fortsätter att utforska klass-problematiken. Förra spelåret regisserade hon sin pjäs "Lupinerna" på Östgötateatern. Nu är hon tillbaka med nyskrivna "Fallfrukt".

13 mars 2019 12:52

Även den här gången handlar det om kvinnor och klass och livet längst ner på botten. Monica Wilderoths drama "Fallfrukt", som Östgötateatern producerar i samarbete med Riksteatern, har premiär på torsdagen på Teater Bråddgatan 34 i Norrköping och handlar också om missbruk och tillfrisknande, om att komma från en klass och vilja till en annan. Hon spelar pjäsens enda roll och allt börjar med att hon efter 33 år får ett brev från sin mamma som vill träffas. Senast de sågs var hon en tioårig flicka som skickades bort till fosterhem.

Under åren 2006-2009 var Monica Wilderoth engagerad vid Östgötateatern i SPETS-projektet som syftade till att lyfta fram bortglömda kvinnliga dramatikers verk. Hon har också varit teaterchef på Borås stadsteater (2012-2013).

"Fallfrukt" regisseras av Martin Rosengardten som bland annat varit verksam vid Dramaten, Stockholms stadsteater, Teater Galeasen, Malmö stadsteater och Riksteatern.

"Fallfrukt" spelas till 16 mars och flyttar sedan till Linköping och Ung Scen Östs scen på Elsa Brändströms gata (8-12 maj). Där emellan spelas den också i Valdemarsvik (24/3), Vadstena (14/4) och Skänninge (16/4).

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Micke Pihlblad