NBV gör nytt försök med teaterkurser

I våras försökte de anordna teaterkurser för barn i bland annat Motala. Kurserna blev dock bara verklighet på en av orterna och nu ges det en ny chans att gå dem.

1 september 2019 10:00

På 1990-talet hade NBV stora teaterframgångar med pjäser som "Grefven och Gräfvarne" och med sina kurser satsar de på teater igen. Kurserna för 6-9-åringar respektive 10-12-åringar ges i Motala, Borensberg och Mjölby. I Motala hålls de i teaterlokalen i källaren på NBV:s lokaler i Godtemplargården och i Borensberg och Mjölby är det Hällagården respektive Logen David som gäller.

Motalakurserna startar först, den 9 september, följt av Mjölby 10-11 september och Borensberg 11 september. Enligt Thomas Forss, verksamhetsutvecklare på studieförbundet NBV Motala, jobbar de också för att få igång teaterkurser i Godegård.

Alla kurser som ges nu är samma som de som skulle ha getts eller gavs i våras. Borensbergskursen var den enda som blev av då.

– Där blir det en fortsättning på 12 tillfällen. Nästan alla barn från i våras har anmält sig igen, men än finns platser kvar, säger Thomas Forss.

Han förklarar också att kurserna annars är nybörjarkurser och att det finns möjlighet för barnen att visa vad de lärt sig vid kursens slut.

– Om man tycker att det är kul och om man vill så kan man ha en liten uppsättning för föräldrar, vänner och bekanta, säger Forss som betonar att barnen ska ha roligt och få testa teater.

Anmälan till kurserna ska göras denna vecka.

En skillnad mot i våras och något som Forss också pekar på som en framgångsfaktor är att man nu erbjuder fler kurstillfällen än då för samtliga kurser, 12 istället för 6.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Wickström

Ämnen du kan följa