Motalaartist släpper ny singel

Artisten Adrian Hallström från Motala studerar i Stockholm. Den 15 maj släpper han debutsingeln "Crazy Love".

15 maj 2019 20:00

Hallström berättar om sin musikaliska bakgrund:

– Min morbror (Jimmy Lindberg) är gitarrist i Casanovas och han har alltid varit inspirerande och lånat ut sina musikinstrument. Jag har alltid haft ett intresse för att skriva låtar så jag började tidigt, men jag skrev inte seriöst förrän i tonåren.

Han går nu andra året på Kulturamas singer/songwriter-utbildning och säger att Motala har haft en "väldigt stor" betydelse för honom.

– Varje gång det har varit Vätternfestivalen eller Motalafestivalen har jag varit där och kollat på alla artister. Man har starka minnen från det. Jag är hemma rätt mycket, jag är hemma på loven. Min familj bor kvar i Motala så det kommer alltid att vara ett hem. Jag har alltid varit väldigt sugen på att flytta till Stockholm, men det är för att det är lättare att få kontakter inom musikbranschen här. Men det är inget som säger att jag inte skulle kunna tänka mig att flytta tillbaka.

Adrian Hallström berättar om debutsingeln.

– När jag skrev den var texten väldigt viktig. Då var jag i ett förhållande, var nykär och kände att jag var väldigt osäker på om jag skulle våga uttrycka mina känslor, ifall jag inte skulle få dem besvarade. Och det var då som texten kom till.

Vilken stil är då låten skriven i?

– Jag skriver ju vanligtvis pop, min släkt och familj har alltid gillat pop, så det har alltid legat till grund för mig. Men jag skulle säga att den nästan är mer rockig än poppig.

Hallström kommer att släppa en låt i månaden mellan maj och augusti. Närmast på tur efter debutsingeln är en låt som är "väldigt poppig och lite mer åt singer/songwriter-hållet".

– Den låten handlar om en relation jag hade när jag bodde i Motala.

Adrian Hallström träffade personen ifråga i Stadsparken i Motala och har funderingar på att göra en video till låten där.

Under utbildningen har Hallström uppträtt "väldigt mycket" Nyligen körade han och några andra bakom Laleh i en tv-sänd gala, det var första gången han körade bakom en artist och första gången han var med i tv.

Han har inte uppträtt i Motala men har varit "väldigt sugen" på att göra det och ska börja "efterlysa" spelningar här nu när han släpper musik.

Adrian Hallström berättar om en del av sina framtidsdrömmar.

– Drömmen är att kunna leva på musiken. Planen är att bygga vidare på karriären, släppa musik och kanske börja skriva till andra.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Wickström

Ämnen du kan följa