Här är Motalas musikstipendiater

Motala kommuns musikstipendiater 2020 heter Ellen Ekinge och Terence Axén Sandström.

Den 7 mars fick 13 musikanter ge prov på sina färdigheter inför en jury. Den föll framförallt för två av dem, sångerskan Ellen Ekinge och pianisten Terence Axén Sandström.

I juryns motivering står det bland annat om Ellen: ”Med en medveten teknik lyfter hon sin vackra röst och lyckas skapa en helgjuten musikalisk helhet.” 

Om Terence sägs detta: ” För teknisk briljans och musikalisk dramatik i sann Beethovenanda lyckas han lyfta fram stycket på ett förtjänstfullt sätt.”

Ellen Ekinge har alltid gillat att sjunga.

– Jag har tagit sånglektioner för Lena Tjäder på Kulturskolan sedan jag gick i sjuan, säger 18-åringen som nu, utöver äran, får 3 000 kronor.

Vad ska du göra med pengarna?

– Jag har tänkt använda dem till något inom musiken, kanske en musikalisk utbildning efter gymnasiet.

17-årige Terence Axén Sandström har spelat piano i tre år. 

– Jag fick ett i julklapp och sedan började jag på Kulturskolan med Jonas Moberg som lärare ganska snart efter det, berättar han.

Musikstipendiat efter tre års spelande – hur mycket övar du?

– Mellan en och två timmar hemma på vardagarna. Och sedan lite på skolan, på håltimmar och så. På helgerna tar jag det lugnare. 

Precis som Ellen avser Terence att använda sina 3 000 kronor till något som har med musik att göra.

– Det finns ett college i skotska Glasgow som verkar ha en bra utbildning till pianolärare och musiklärare. Den tänkte jag söka efter gymnasiet och då kan det vara bra att ha pengar, säger han.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa