Banden har chans att vinna fina pris

Blender och Casanovas, båda dansband från Vadstena, är nominerade i kategorierna Dansband på Manifestgalan och Årets Dansband på Grammisgalan.

6 februari 2019 15:00

Manifestgalan arrangeras av SOM (Svenska Oberoende Musikproducenter) och äger rum den 15 februari på Nalen i Stockholm. Redan under torsdagskvällen är det dock dags för Grammisgalan på Annexet, även det i Stockholm.

Som vi tidigare har berättat är Vadstenadansbanden Blender och Casanovas nominerade till en Grammis och de finns alltså även med i Manifestgalans dansbandskategori. De har för övrigt två Manifestprisvinster var på meritlistan.

Maria Persson, sångerska i Blender, berättar vad bandet tycker om Manifestnomineringen:

– Det känns jättespännande och jättekul!

Hon säger att de har producerat skivan själva i den egna studion i Vadstena.

– Så det känns extra kul när man har gjort allting från grunden själv.

Blender har aldrig varit på Manifestgalan, eftersom de har haft spelningar varje gång den har varit. I år kommer de för första gången närvara på Nalen när prisen delas ut och bandet uppskattar att galan är till för oberoende skivbolag.

– Vi äger vårt skivbolag själva, så det är väldigt fint att de har en sådan gala.

Jimmy Lindberg är gitarrist och sångare i Casanovas. Även det bandet är förstås glada över att vara Manifestprisnominerade och angående deras nominerade skiva säger han:

– Vi är jättestolta över det vi har gjort. Det har vi varit tidigare också, oavsett om vi blivit nominerade eller inte. Det ligger ju mycket arbete bakom en skiva och att få en klapp i ryggen så här, det är skitskoj!

En person som han särskilt vill lyfta fram när det gäller skivan är bandets sångare Henrik Sethsson.

– Han är ju både låtskrivare och producent på skivan. Det är ju framför allt hans nominering, kan jag tycka. Även fast vi alla är delaktiga så har ju han flera roller på skivan.

Jimmy Lindberg menar att man aldrig kan ta för givet att man kommer att bli nominerad till priser.

– Man hoppas ju naturligtvis.

Han säger att de inte kommer att vara med på Manifestgalan.

– Den missar vi tyvärr. Vi är ute och jobbar så mycket.

Han påtalar precis som Maria Persson i Blender att galan handlar om oberoende skivbolag.

– Jag tycker att det är jättebra att den finns, att inte bara de stora "jättarna" får vara med och få priser. Det här är ju för att få fram nya artister. Många som har vunnit Manifestpriset hade man inte hört talas om förut och idag är en del av dem världsstjärnor.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Wickström

Ämnen du kan följa