Artisten från Motala släpper sitt debutalbum

Singer-songwritern Mats Lideborg från Motala släpper nu sitt debutalbum och han gör det under artistnamnet Florian´s Morning

24 mars 2020 22:00

På frågan om hur det känns att albumet "Out of Sight, Out of Mind" nu är släppt svarar Lideborg:

– Det känns jävligt skönt bara!

När han ska beskriva sitt debutalbum väljer han ordet "melankoli" 

– Fast ändå med positiva harmonier.

Tillfrågad om albumet har något särskilt tema säger Mats Lideborg först att låtarna handlar om olika saker och därefter att han anser att det alltid är "svårt att sätta namn på sina egna grejer". Lideborg kommer dock fram till att "hoppfullt" är en rubrik som också kan sättas på skivan.

 

Florian´s Morning är ett enmansprojekt förklarar han men tillägger att albumet är producerat av Kristoffer Edvardsson från Vadstena och omslaget är gjort av Dennis Klarin från Motala.

Projektet Florian´s Mornings musikstil betecknar Mats Lideborg som:

–  Singer-songwriter med lite lo-fi-vibbar.

Han berättar om artistnamnets bakgrund:

– Jag fick en plastflamingo av en kompis som sa "ta den här, det här är Florian!".  Och så tyckte jag att "Florian, det är ett kul namn, jag kanske kan heta Florian´s Morning".  

 

Mats Lideborg fyller 40 denna vecka och albumet är tänkt som en "liten boost" för honom själv.

– Jag har massor med nya låtar som jag vill spela in. 

Han vill dock egentligen helst lägga den nya skivan bakom sig säger han och förklarar att den bottnar i ämnen som exempelvis en separation från en nära vän.

 

Mats Lideborg arbetar som trubadur på heltid, då under eget namn.

– Det är alltid lite lättare att gömma sig bakom ett alter ego när man skriver eget. Jag har faktiskt alltid tyckt att det är lite jobbigt att spela eget material. Vad folk tycker offentligt, framförallt när man är från lilla Motala! (skratt)

Han bor numera på Lidingö.

– Men mamma och pappa bor kvar i Motala och vi är hemma i Motala så ofta vi kan. Motala kommer alltid att vara "hemma"!

Mats Lideborg hade ett par spelningar med eget material planerade här i trakten. De är nu inställda på grund av coronavirusets smittorisk.

Hans egen yrkeskår, trubadurerna, är givetvis överhuvudtaget drabbad av den nuvarande situationen. Själv skulle han ha haft semester i ett par veckor nu säger han.

– Så jag är inte så jättedrabbad av att inte ha jobb just nu. 

Han ser dock att ingen i hans bransch har jobb för tillfället.

– Jag får bara vara tacksam att jag skulle ha varit iväg i ett par veckor. Hoppas att det här lugnar ner sig om en månad.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Wickström

Ämnen du kan följa