Viktig för äldre att äta tillsammans

Att dra in på personal i dagstugan kan inte vara någon större ekonomisk vinning, skriver anhöriga till äldre på 71:an.

Insändare 13 november 2019 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det är mycket viktigt för gamla och ofta ensamma människor att få träffas och äta tillsammans. Det kan vara dagens höjdpunkter för många. 

 

Så här har det blivit på 71:än där våra anhöriga bor.

För fyra år sen tog man bort den trevliga kaffestunden på eftermiddagen i dagstugan.

För ett år sen tog man bort kvällsmaten i dagstugan. Den skickas nu med de boende vid lunchen. Den ligger i plastlådor och ska värmas i mikron, som man fick skaffa själv. Mer jobb för hemtjänstpersonalen! 

Om ett par veckor försvinner lunchen i dagstugan också. Istället ska man få all mat hemskickad i plastlådor för en vecka i taget.

 

Detta måste ju innebära att man anställer mer personal i hemtjänsten, eller hur? Och ger dem bättre arbetsvillkor. De som arbetar där nu gör ett fantastiskt bra jobb, men de kan inte hinna med att hjälpa alla, som inte klarar att värma maten själva, både vid lunch och kvällsmat.

 

Att dra in på personal i dagstugan kan inte vara någon större ekonomisk vinning. De har säkert inte de högsta lönerna i kommunen.

Hur kan ni behandla gamla människor på det här sättet? De har varit med och byggt upp det välstånd vi har haft, men som nu raseras mer och mer.

Brita och Roland Chorell med familj, släkt och vänner

Ämnen du kan följa