Vi behöver trafikljus för barnens skull

"Jag kan förstå att kommunen vill spara in pengar på underhåll och så vidare. Men kan tycka att man kan lämna ett övergångsställe så barnen kan passera vägen tryggt" skriver insändarskribenten.

"Jag själv har två barn i yngre åldrar som ska passera vägen flera gånger varje dag" skriver insändarskribenten.

"Jag själv har två barn i yngre åldrar som ska passera vägen flera gånger varje dag" skriver insändarskribenten.

Foto: Martina Holmberg / TT

Insändare2021-02-24 18:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Har lite funderingar kring kommunens renovering och upplyftning av Drottninggatan för en tid sedan. Efter asfaltering och diverse ansiktslyft av vägen, så tar man bort trafikljus vid samtliga övergångsställen. Här blir jag mycket förvånad och ställer mig frågan varför? 

Jag själv har två barn i yngre åldrar som ska passera vägen flera gånger varje dag, det är dock inte bara min barn jag tänker på utan det finns ett flertal barn i området Gamla stan och Sjögatan som dagligen ska passera över vägen. Jag kan förstå att kommunen vill spara in pengar på underhåll och så vidare. Men kan tycka att man kan lämna ett övergångsställe så barnen kan passera vägen tryggt.

Dessutom är belysningen vid befintliga övergångsställen undermålig, har själv vid ett flertalet tillfällen missat att personer närmat sig övergångsställen. Har också tagit kontakt med kommunen i frågan. Fick dock ett snabbt och märkligt svar enligt mig – vägen är lågtrafikerad och behöver inga trafikljus!

Enligt mig är vägen en av Motalas mest trafikerade vägar i innerstaden dessutom är den gjord för höga hastigheter.

 

Jag önskar att kommunen tar en titt på detta igen och försöker hitta en lösning, så vi föräldrar kan skicka våra barn tryggt till och från skolan igen.

Läs mer om