Vad menas med allas rätt till heltid? Gäller det verkligen alla? Nej, tyvärr så tror jag inte att det gäller personal i äldreomsorgen.
Jag blir så ledsen när man i princip varje vecka hör "jag har gått ner i tid, man orkar inte jobba heltid".
Trots genomförda åtgärder som gjorts den sista tiden så väljer man att minska sin arbetstid.
Skulle vara intressant att se en kartläggning på vilka arbetsplatser man valt att gå ner i tid och varför man gjort det. Men sin vana trogen så väljer kommunen att inte följa upp och titta på resultat.
Jag vill påstå att det är en skam för kommunen att man inte åtgärdat de bekymmer som finns i vård och omsorg trots alla signaler de får om underbemaningar och hög arbetsbelastning.
Men naturligtvis så är man väl nöjd med resultaten då fler väljer att minska sin arbetstid och därmed sparar man några kronor. På vems bekostnad? Jo, personalens.
Man går ner i tid och därmed så sänker man sin sjukpenning om man råkar bli sjuk. Det påverkar också din a-kassa om du händelsevis blir uppsagd under din sjukskrivning. Pensionen blir långt mycket lägre den dagen man går i pension.
Oj ursäkta, nu ska man ju jobba längre och det är klart då drabbas ju man inte så hårt av sänkt pension.
Man undrar ju bara vem orkar jobba längre och i vilken omfattning då man redan i dag går ner i tid.
Mitt i allt detta ropar man i vården, kom och jobba hos oss!
Men vill ni verkligen det i så fall hade ni förbättrat arbetsförhållandena i vård och omsorg för länge sedan. Som det är i dag är det svårt att locka någon alls.
Är det så här ni önskar att personalen jobbar deltid för då täcker ni när behoven är som störst och rätten till heltid försvinner i kommunen på grund av arbetsförhållandena.
Väljare